• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tandır çorbası tarifi

Yeniakit Publisher
2018-11-23 19:25:00 -
Tandır çorbası tarifi

Sizler için içinizi ısıtacak tandır çorbası tarifini derledik...


Malzemesi:

1/4 su bardağı nohut, 1/4 su bardağı kurufasulye, yemeklik kıyılmış 2 baş soğan, 2 yemek kaşığı sadeyağ, 1/2 su bardağı bulgur, 1/2 su bardağı yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı bıçak arası doğrama kavurma, 8 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterince tuz.

Hazırlanışı:

Mercimek, nohut ve fasulyeyi sekiz saat öncesinden suda ıslatıyorsunuz. Güveçte soğanı sadeyağ ile sararıncaya kadar kavurun. Önce bulguru, sonra kıyma kavurmasını ekleyip ateşte şöyle bir çevirin. Mercimek, nohut, fasulye ve et suyunu ilave edin, baharatlarını koyun. Kaynayınca kapağını örtün ve hafif ateşe alın. Fasulye ve nohutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık iki saat pişirin. Tuzunu ekleyip on dakika daha pişirin ve ateşten alın. 10-20 dakika dinlendirip güveciyle sofraya getirin. Keşke bunu tandırınız olsa da tandırda yapıp adına lâyık pişirebilseniz..

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23