• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tamar Tanrıyar bombayı patlattı! ‘Şarapçı Ekrem’ Viyana’da Kent Lokantası ve Şarap İmparatorluğu mu Kurdu?

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Tamar Tanrıyar, sosyal medya platformu X’te yaptığı son paylaşımla Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Tanrıyar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şimdiye dek duyulmamış çarpıcı iddialar ortaya attı.

Tanrıyar’ın paylaşımına göre, İstanbul’da “aşevi” olarak bilinen fakat İmamoğlu ile birlikte adı Kent Lokantaları olarak lanse edilen, Kent Lokantaları aslında yurt dışında bambaşka bir boyut kazanmış durumda. Tanrıyar, İmamoğlu’nun bu markayı Viyana’da adeta bir şarap ve lüks restoran zincirine dönüştürdüğünü öne sürüyor. Üstelik iddialara göre, bu yapı İBB’deki yolsuzluk ve rüşvet paralarıyla kurulmuş!

 

“Viyana’da Adı ‘Şarapçı Ekrem’ Olmuş!”

Tanrıyar’ın dikkat çeken açıklamalarından biri de İmamoğlu’nun Viyana’da artık “Şarapçı Ekrem” olarak anıldığı yönünde. Paylaştığı videoda şu ifadeler yer alıyor:

 

“Vay be! Viyana’daki adı ‘Şarapçı Ekrem’ olmuş. Meğerse Kent Lokantaları, Viyana’da lüks restoranlar zinciriymiş. Üstelik Kent Şarapları adıyla bir şarap markası bile kurulmuş! Biz bunları dar gelirliye hizmet için açılmış aşevleri sanıyorduk...”

 

İddiaların Odağında Tütüncü Ailesi

Tanrıyar, İmamoğlu’nun Viyana’daki bu yapıyla bağlantısını da ortaya koydu. İddiaya göre, Viyana’da kurulan Kent Lokantaları ve şarap markasının arkasında Tütüncü ailesi var. Özellikle Temel Tütüncü ve Ekrem Tütüncü’nün, İmamoğlu adına bu işletmeleri yürüttüğü öne sürülüyor.

Dahası, İmamoğlu’nun yakın çevresinden olduğu belirtilen babaları Hüseyin Tütüncü ile mali ilişkileri de dikkat çekici. Cumhuriyet gazetesinin haberine atıf yapan Tanrıyar, İmamoğlu’nun mal beyanında Hüseyin Tütüncü’ye 140 bin Euro borç verdiğini ve bu parayı alacak olarak gösterdiğini hatırlatıyor.

 

“Yatırımların Arkasında Rüşvet Paraları mı Var?”

Tanrıyar’ın iddiasına göre, bu dev yapının finansmanı İstanbul’dan Viyana’ya aktarılan yolsuzluk ve rüşvet gelirleriyle sağlandı. Tanrıyar, Le Meridien otel grubu üzerinden gerçekleştirilen bu para transferlerinin, Viyana’da gayrimenkul ve şarap yatırımlarına dönüştüğünü söyledi.

 

Detaylar Videoda

Tamar Tanrıyar, tüm bu iddiaların detaylarını ve belgelerini videolu paylaşımında açıklıyor. Türkiye’de “aşevi” imajıyla tanıtılan Kent Lokantaları’nın perde arkasında neler döndüğü, bu video ile tartışmaya açılmış durumda.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Talib Ağbi

Ekrem gerçekten büyük bir Sahtekarmış. İstanbuldaki Akademisyenleri Kemalist tayfayı iyi Kandırmış. "İstanbul Nimet Nimet" deyişinden belliydi İBB'yi soymak için gelmiş meğersem, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.

Şarap iyidir

Şarap iyidir bol bol şarap içelim. Ömrü uzatır. Antioksidandir. kan yapar. Hastalanmayi engeller. Adamın kalitesini belli eder. Şarap içmeyenin hiç bir dediğini dikkate almayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23