• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tam size göre pişir ye börek tarifi: Kahvaltıda şipşak hazır, 5 dakikada! Genç, yaşlı yiyecek

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Tam size göre pişir ye börek tarifi: Kahvaltıda şipşak hazır, 5 dakikada! Genç, yaşlı yiyecek

Bedeni zinde tutan gününüze lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız kahvaltı için harika sevdikleriniz çıtır çıtır yiyecek. şipşak tava böreği tarifi size göre! Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik Harika bir tarifi yaptık.

Sabahın erken saatlerinde uzun uzun mutfakta vakit geçirmek istemeyenler için mükemmel bir çözüm: Şipşak tava böreği! Hem pratik hem de lezzetli bu tarif kahvaltıya lezzet katacak. Tarif detaylarına geçelim...

MALZEMELER

Malzemeler:

2 adet yufka

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri

1/2 demet ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
YAPILIŞI

Sosu hazırlayalım:

Bir kasede yumurtaları çırpın. İçine süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Bu karışım böreğinizi yumuşak ve lezzetli yapacak.
Yufkaları hazırlayalım:

İlk yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine hazırladığınız sostan birkaç kaşık gezdirin ve yufkanın her yerine yayılmasını sağlayın. Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın.
İç harcı ilave edelim:

Yufkanın ortasına peynir ve maydanoz karışımını serpiştirin. Dilerseniz tuz ve karabiberle iç harcı tatlandırabilirsiniz.
Yufkaları katlıyoruz:

Yufkayı zarf gibi kapatın ya da rulo yapın. Katladığınız yufkanın büyüklüğüne göre tavaya uyacak şekilde ayarlayın.
Pişirme aşamasına geçelim:

Tavayı ocağa alın ve altını kısık-orta ateşe getirin. Tavayı yağlayın. Böreğinizi tavaya koyup kapağını kapatın. Altı kızardığında (yaklaşık 2-3 dakika) dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın.

VE FİNAL!

Börek her iki tarafı da güzelce kızardıktan sonra dilimleyerek sıcak servis edin. takvime göre: Yanında çay veya taze sıkılmış portakal suyuyla harika olur! O zaman şimdiden afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23