Stratejik Araştırma ve İletişim Merkezi (SRCC), 2011 Mart’ından bu yana süren olaylarda 64 bin 207 Suriyelinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ölenlerin 4 bin 303’ünün çocuk, 3 bin 538’inin ise kadın olduğu kaydedildi.
Suriye’de diktatör Beşşar Esed yönetimine karşı başlatılan savaşta hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Suriye’den göç etmek zorunda kalan bir grup akademisyenin kurduğu ve merkezi Londra’da bulunan Stratejik Araştırma ve İletişim Merkezi (SRCC), 2011 Mart’ından bu yana süren olaylarda 64 bin 207 Suriyelinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kuruluşun istatistiklerine göre bin 446 sivil barışçıl gösteriler sırasında ya da işkence sebebiyle hayatını kaybederken, olaylarda, Esed güçlerine bağlı da 6 bin 870 asker öldü.
4 binden fazla
çocuk katledildi
SRCC’den yapılan yazılı açıklamada ölenlerin 4 bin 303’ünün çocuk, 3 bin 538’inin ise kadın olduğu kaydedildi. Esed güçlerinin muhaliflere yönelik şiddeti sebebiyle yaklaşık 140 bin kişinin “protesto gösterilerine katılmak” suçlamasıyla tutuklandığını, 60 bin kişinin ise kaybolduğunu belirten SRCC, 137 bin Suriyeli’nin ise olaylarda ağır yaralandığına dikkati çekti.
Sığınmacı sayısı
684 bini geçti
Yapılan açıklamada, Türkiye’de 162 bin 329, Lübnan’da 223 bin 231, Ürdün’de 204 bin 303, Irak’ta 77 bin 415 ve Mısır’da 14 bin 156 olmak üzere 684 bin 68 Suriyeli’nin katliam ve tecavüz korkusu, gıda ve barınma sıkıntısı gibi sebeplerden dolayı ülke dışına sığındığı vurgulandı.