• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Super Mario Run APK'da virüs tespit edildi

Yeniakit Publisher
2016-12-19 12:46:00 -
Super Mario Run APK'da virüs tespit edildi

Japon oyun geliştiricisi Nintendo, merakla beklenen Super Mario Run oyununu 15 Aralık'ta App Store'da yayınladı. Henüz iPhone ve iPad'ler için yayınlanan oyun, Android kullanıcılarının da dikkatini çekti. Android için APK olarak internette dolaşan indirme dosyasının ise virüs içerdiği tespit edildi.

Bildiğimiz üzere Nintendo'nun geliştirdiği Super Mario Run oyunu, 7 Eylül'de düzenlenen iPhone 7 etkinliğinde tanıtılmıştı. Aralık ayında App Store üzerinden yayınlanacağı açıklanan oyun 4 gün önce oyunseverlerle buluşmuştu. Ücretsiz olarak indirilebilen oyuna 3. bölümden itibaren devam edebilmek için 27 TL verip satın almak gerekiyor.

Super Mario Run'ın, Pokemon GO'yu sollayarak rekor indirme rakamlarına ulaşması, internet dolandırıcılarının da iştahını kabarttı. 'Super Mario Run APK' diye arama yapılınca birçok site üzerinden Android telefonlar için Super Mario Run oyununun indirme dosyası ortaya çıkıyor. Fakat bilinmesi gerekiyor ki bu oyun sadece iOS platformu için sunuluyor. Yani Android cihazlar için geliştirilmedi.

APK olarak indirilebilen oyun dosyasının esasında virüs yaydığı ifade ediliyor. Bu malware yani kötü amaçlı yazılımlar, telefon rehberine ulaşabiliyor, yurtdışına mesaj gönderebiliyor, telefonun kamerasına ulaşıp şantaj içerikli bildirimler gönderebiliyor ve telefonu kullanılmaz hale getirebiliyor. Bu nedenle Android kullanıcılarının Super Mario Run APK dosyasından uzak durması gerekiyor.

Öte yandan önümüzdeki aylarda Super Mario Run'ın Android sürümünün çıkacağı belirtiliyor. Nintendo, 2017'nin ortalarına doğru bu oyunu Google Play'de de sunmayı hedefliyor.



(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23