• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

STK temsilcileri: Erken evlilik mağdurlarının sorunları giderilsin

Yeniakit Publisher
2020-04-08 22:21:00 -
STK temsilcileri: Erken evlilik mağdurlarının sorunları giderilsin

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan ceza infaz yasasındaki değişikliğe ilişkin yeniakit.com.tr’ye konuşan STK temsilcileri, “Anne ve babaları ‘erken evlilik’ yaptıkları gerekçesiyle 16 bin çocuk mağdur edildi, eşler yalnızlığa terk edildi. Ceza infaz yasasından ‘erken evlilik’ mağdurlarının da yararlandırılarak bu sorunun giderilmesi şarttır.” dediler.

 Mehmet Özmen    yeniakit.com.tr 

Yüz binlerce kişinin beklediği ve özellikle ‘erken evlilik mağdurları’nın merakla beklediği ceza infaz yasasında yapılacak değişikliğe ilişkin STK temsilcileri, konuya ilişkin yeniakit.com.tr’ye açıklamalarda bulundular.

İlim Yayma Başkanı Kölemen: Erken evlilik mağdurlarına tahliye yolu açılsın

Türkiye’nin birçok yerinde genç yaşta evlendikleri için haklarında taraflarca herhangi bir şikayet olmadan açılan kamu davaları sonucu “tecavüzcü” yaftasıyla binlerce babanın cezaevlerinde yattığını hatırlatan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kölemen, “MHP ve AK Parti başta olmak üzere TBMM’de görev yapan bütün siyasi partilerini ve milletvekillerini ellerine vicdanlarına koyarak bu insanların mağduriyetlerini gidermelerini bekliyoruz. Ailelerin rızasıyla, tarafların rızasıyla erken yaşta evlenmişler, çocuk sahibi olmuşlar, devletimiz bu insanlara evlilik cüzdanlarını vermiş ama yıllar sonra haklarında kamu davası açılarak cezaevlerine atılmışlar. Bu insanların acilen cezaevlerinden tahliye edilip ailelerine sahip çıkmalarına yardımcı olunmalıdır. Ceza indiriminden bu insanların mutlaka faydalandırılması gereklidir.” şeklinde konuştu.

AYDER Başkanı Özdemir: 8 bin aile ve 16 bin çocuğun mağduriyeti giderilsin

Erken yaşta rızaya dayalı cinsi münasebete ses çıkarmayan bazı kesimler, evlilik yoluyla bir yuva kuran insanlara ağır cezalar verilerek cezaevlerinde tutulduğuna dikkat çeken AYDER Başkanı Muhammed Talha Özdemir ise şunları söyledi:

“Bu insanlar zinaya düşmeden evlilik yapmışlar ve ‘tecavüz’ ithamıyla cezalar verilmiş. ‘Erken evlilik mağdurları’ olarak tanımlanan 8 bin ailenin ve 16 bin çocuğun mağdur olduğu belirtiliyor. Allah’ın rızası dahilinde nikah yapıp evlenmişler, çocukları olmuş ama devlet cezalandırmış. Bu bir haksızlık, bu bir adaletsizlik ve derhal bu insanların mağduriyeti giderilmelidir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

billur

bu haber bile başlı başına bir suçtur bu insanların kanundan çocuk psikolojisinden haberleri yoksa bu kendi sorunları bir şahıs olgunlaşmadan eğitimini tam almadan evlenmemeli. Zaten yaşı tutmuyorsa evlendirmez hükümet dolayısıyla yasa dışı evliliktir.

Bay 

Ne erken evliliği lan 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23