• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözcü suçüstü oldu!

Yeniakit Publisher
2016-02-20 07:05:00 - 2016-02-20 07:40:41
Sözcü suçüstü oldu!

Türkiye’yi sarsan Ankara saldırısını gerçekleştiren Suriyeli teröristin kimliğini Başbakan Davutoğlu’ndan 9 saat önce açıklayan Sözcü gazetesine bilginin Ankara Emniyet Müdürlüğü içindeki kripto paralelciler tarafından servis edildiği iddia edildi. Tetikçi ve provokatif Sözcü ise, bombacıyı ilk kendilerinin açıklamasıyla övündü!

HAKAN ÖZTÜRK/ANKARATürkiye’yi sarsan Ankara saldırısını gerçekleştiren Suriyeli teröristin kimliğini Başbakan Davutoğlu’ndan 9 saat önce açıklayan Sözcü’ye, bilginin Emniyet içindeki kripto paralelciler tarafından servis edildiği iddia edildi. Sözcü ise, bombacıyı ilk kendilerinin açıklamasıyla övündü!   

PARALEL YAPI ASUMAN’A SERVİS ETTİ

Bombacının kimliğini kamuoyuna ilk duyuran Sözcü muhabiri Asuman Aranca’ya gizli bilginin paralel yapıya bağlı bir polis memuru tarafından verildiği ileri sürülüyor. Aranca, gazeteciler arasında paralel yapı tarafından servis edilen haberlere imza atmasıyla biliniyor. Aranca, olayın ayrıntıları henüz kamuoyuna açıklanmamışken, saldırıyı düzenleyen teröristin Salih Neccar’ın olduğunu gazetesinin internet sitesinden duyurmasının hemen ardından Twitter hesabını kilitledi. Sözcü’de yayınlanan FETÖ yanlısı haberlerin hemen hemen tümünde Asuman Aranca imzasının bulunması ise dikkat çekiyor.

BAŞBAKAN, 9 SAAT SONRA AÇIKLADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emniyet olay yeri inceleme uzmanları, patlamada ölen teröristin vücut parçalarından ve parmak izinden kimliğine ulaşmasının hemen akabinde, bombacının ismi Sözcü’ye servis edildi. Uluslararası basın kuruluşları da Sözcü’den aldıkları bilgilerle saldırganın kimliğini dünyaya duyurdular. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, bombacı ile irtibatlı kişilere gözaltı işlemi yapıldıktan sonra ve saldırının üzerinden 9 saat geçtikten sonra teröristin ismini açıkladı.  

“SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMALI”

Sözcü gazetesi ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün yakınlığının kamuoyu tarafından bilindiğini hatırlatan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, “Sözcü gazetesi muhabirine teröristin kimliğini servis eden kimin olduğuna dair savcılığın soruşturma başlatması gerekir. Soruşturmanın gizliliğine ve yayın yasağına rağmen hangi emniyet görevlisi ya da bir başkası muhabire servis etmiştir? Saldırganın ismini daha soruşturma yürürken açıklamak bir gazetecilik midir? Bu ismin açıklanmasının ardından daha önce olduğu gibi işbirlikçileri kaçmış mıdır?” sorularını yöneltti.

“TERÖRİSTİ FETÖ KORUMUŞ OLABİLİR”

Bomba yüklü aracın İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara güzergahında rahatlıkla dolaşıyor olmasında FETÖ’nün korumuş olabileceğini belirten Orakoğlu, “Türkiye’de yaşanan terör olaylarına yönelik istihbarat zafiyetini kaşıyan sürekli paralel medya olmuştur. Paralel yapıya yönelik defalarca televizyonlarda ciddi uyarılarımız oluyor, fakat bir gelişme oluyor maalesef” şeklinde konuştu.   

NACAR’DAN FUAT AVNİ’YE KRİTİK SORU!

Araştırmacı İsmail Nacar ise, FETÖ’nün operasyonel tetikçi olarak kullandığı Fuat Avni hesabından, “Patlamayla ilgili İsrafsaray’a gelen bilgiler korkunçtu.  Bedenler parçalandığından bir kaç kişinin kimliği tespit edilebilmişti. Şehitlerimizin bile kimliği tespit edilemezken moleküllerine ayrılan canlı bomba anında tespit edilmiş, görev tamamlanmıştı (!)” paylaşımını hatırlatarak, “Ben de Fuat Avni’ye soruyorum: Olayın faili Salih Neccar hakkında hiçbir bilgi ve daha hiçbir resmi açıklama ortada yokken Hasan Sabbah’ın müritleri bu ismi hangi sıfat ve bilgilerle Sözcü’ye ilettiler? Bunun cevabını bekliyorum” dedi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23