• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal medyada paylaşılan 'astronomik koronavirüs vaka sayısı' ile ilgili açıklama geldi

Yeniakit Publisher
2020-03-19 02:59:00 - 2020-03-19 03:22:41
Sosyal medyada paylaşılan 'astronomik koronavirüs vaka sayısı' ile ilgili açıklama geldi

Ankara'da 'uyum eğitimi' sırasında Uz. Dr. G.Ç. tarafından yapılan konuşmanın bir bölümü gizli çekimle sosyal medyada paylaşıldı. Eğitim veren Uz. Dr. G.Ç. vaka sayılarına ilişkin olarak yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyledi.

Sosyal medyada ortaya çıkan bir videoda koronavirüse karşı doktorlara verilen eğitim sırasında yapılan konuşmada ders veren kişi, "Kötü gidiyoruz. Şu an vaka sayısı çok fazla..." diyor.

Görüntülerde yer aldığı iddia edilen doktor açıklama yaptı

Ankara'da görev yaptığı hastanede corona virüs ile ilgili 'uyum eğitimi' sırasında yaptığı konuşmasının bir bölümü sosyal medyada paylaşılan Uz. Dr. G.Ç., konu ile ilgili açıklama yaptı. Koronavirüs salgınına yönelik faaliyetler nedeniyle günlerdir çok az uykuyla çalıştığını belirten G.Ç., "Uyum eğitimlerinin birinde durumun önemini daha iyi anlatabilmek ve eğitime katılanları bu zorlu süreç için hazırlayabilmek için bazı yurt dışından gelen vakalarla ilgili örnekler verdim, olumsuz bir senaryo üzerinde konuşma yaptım. Amacım, hastane malzeme eksiklikleri de dahil olmak üzere yaşayabileceğimiz zorlu süreci daha iyi ifade edebilmek ve hastane personelinin süreci daha iyi sahiplenmesini sağlayabilmekti" ifadelerini kullandı.

"Konuşmamın bir kısmı gizlice çekildi"

Siyasi ya da infial amaçlı bir söylemi olmadığını vurgulayan G.Ç., "Maalesef gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır. Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi. Hizmet içi eğitim sırasında kullandığım bazı hatalı sözcüklerin toplumda çok farklı bir algıya sebep olabildiğini gördüm. Çok üzgünüm. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacağım, hastalarıma, üniversiteme, ülkeme hizmet için yoğun çalışmalarıma devam ederken sözcüklerimi daha özenli seçeceğim. Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür dilerim" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Faruk

İşini kaybetme korkusuyla zorla yazdırılmış bir başka metin değildir inşallah.

Siyasi kavun

Hadi ya. Hiç te uyum falan değildi bas baya gerçek bir bilgiye dayanarak konuşuyor gibiydiniz. Zaten şu an herkes devletten daha iyi biliyor gibi her habere her dedikoduya inanıyor. doktor hakkında soruşturma açılmalı. Kimsenin türk halkının moralini boş yere bozmaya hakkı yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23