• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Somali'deki saldırıyı üstlenen Eş-Şebab açıkladı: Hedef Türklerdi

Yeniakit Publisher
2019-12-31 08:13:00 - 2019-12-31 09:49:34
Somali'deki saldırıyı üstlenen Eş-Şebab açıkladı: Hedef Türklerdi

Doğu Afrika ülkesi Somali'de onlarca insanın ölümüne neden olan saldırıyı üstlenen Eş-Şebab, saldırıda asıl hedefin Türk mühendisler olduğunu açıkladı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da geçen cumartesi günü düzenlenen saldırıyı terör örgütü Eş Şebab örgütü üstlendi. Bomba yüklü araçla, bir gözlem noktasına düzenlenen saldırıda en az 81 kişi ölmüştü. Olay yerinde hayatını kaybedenler arasında iki de Türk vatandaşı bulunuyordu.

"Hedef, Türk mühendisler ve korumaları"

Terör örgütünden yapılan açıklamada, saldırının hedefinin hayatını kaybeden iki Türk mühendis ve onların korumaları olduğunu belirtildi.

Yabancı ülkenin parmağı olduğu açıklanmıştı

Somali Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı'ndan (NISA) pazartesi günü yapılan açıklamada Somalili yetkililerin saldırının ülke dışından planlandığına inandıklarını açıklamıştı. Ancak herhangi bir ülke adı verilmemişti.

Onlarca kişi hayatını kaybetti

Resmi rakamlara göre saldırıda en az 81 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi ise halen kayıp olarak geçiyor. Olayla ilgilenen tıbbi ekip, tedavi için Türkiye'ye giden yaralılardan birinin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Emniyet yetkilileri hafta sonunda ölü sayısının 100'e yaklaştığını söylemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

akitokuru

bunun hesabı BAE nin yav.ağı SİYONİST KAATİL ZEİD den sorulacak

davut

Eş-şebap da alnı secdeli tepkili müslüman kardeşimiz değil miydi. Ne oldu müslümanlar kardeştir hikayelerine ? Libyada hafter türkleri vuracağız diyor , somalide müslüman örgütler hedef türklerdi diyor , mısırdaki müslümanlar ile de kafirleştik. Bu yolun sonu ne ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23