• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şirin Payzın’ın ‘Koronavirüs’ paylaşımına Bakandan tokat gibi cevap

Yeniakit Publisher
2020-02-26 22:46:00 -
Şirin Payzın’ın ‘Koronavirüs’ paylaşımına Bakandan tokat gibi cevap

Yaptığı gayrı milli yayınlar ile toplumun tepkisini toplyan T24 çalışanları Dışişleri Bakanlığı'nın gitmeyin dediği İtalya'dan bu akşam dönen Şirin Payzın'ın attığı tweet ile korkuya kapıldı. Payzın İstanbul Havalimanında önlem alınmadığını ileri sürdü. Payzın'ın provokatif paylaşımlarına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan tokat gibi cevap geldi.

T24'ten Şirin Payzın bir süredir İtalya'daydı. Bu akşam Türkiye'ye dönüş yaptı.

Sosyal medyadan dönüşünü müjdeleyen Şirin Payzın'ın paylaşımı sonrası gayrı milli medya temsilcilerinden T24'te çalışanları korona virüs korkusu sardı.

Malum İtalya, virüsün Avrupa'da en yaygın olduğu ülke. İtalya aynı zamanda virüs nedeniyle yaşanan ölümlerde Çin ile İran'dan sonra üçüncü ülke durumunda.

Şu ana kadar korona virüs nedeniyle en az 12 kişinin öldüğü İtalya'dan gelip, İstanbul Havaalanı'ndan yurda giriş yapan Payzın T24'cülerde ciddi endişeye neden oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bunun sebebi ise Payzın'ın paylaşımlardaki İstanbul Havalimanı'na ilişkin yorumları.

Payzın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İst. Havaalanı’nda Corona salgınına dair hiç bir önlem yok. İtalya’dan geliyorum. Salgında 3. ülke. Ne kontrol yapıldı ne görevliler maskeli. Ekranda saçma sapan konuşanları dinleyip kelle paça yiyoruz bize bişey olmaz mı diyor yönetenler?

AB ülkelerine girişte uçaktan çıkar çıkmaz özel giysileri ve termal tarayıcılarıyla görevliler karşılıyor. Herkese göz kontrolü yapıyorlar. İstanbul Havaalanı‘nda geçtim kontrolü önlemi hatırlatan bir masa , işaret bile yok

Bagaj bölümüne giderken bir kamera var. AB’de gibi görevlilerin gözünüze tutup taradığından değil. Fotoğraf makinesi gibi ama etrafında görevli yok? kameranın gördüğünü kim görüyor? başka yerden mi okunuyor kamera görüntüleri?" ifadelerini kullanıyor.

Payzın'ın bu iç karartan bilgilendirmesi sonrasında T24 çalışanları haklı olarak "ya Şirin Payzın'a virüs bulaştıysa" korkusu sardı. Malum 14 gün kuluçka süresi var korona virüsün. Hal böyle olunca T24 çalışanları en az 15 gün diken üzerinde oturacak "ya ölümcül virüs bize de bulaşırsa" diye.

Bakan Koca'dan tokat gibi cevap

Şirin Payzın'ın sırf eleştirmek ve kötülemek adına İstanbul Havalimanı'nda hiçbir önlem yok ifadelerine yanıt ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Koca'nın Payzın'ın sağlık durumunun iyi olduğunu da belirttiği cevabi paylaşımı:

"Şirin Hanım, termal kamera taramasından geçişinizi gösteren görüntüleri izin verirseniz buradan paylaşabilirim. Sizi iyi görünce zahmet vermedik :)"

Muhalif medyadan T24 internet gazetesi çalışanları da Bakan Koca'nın yaptığı "Şirin Payzın'ın sağlık durumunun iyi olduğu"na dair paylaşımla biraz olsun rahatladı.

Türkiye'de tek vaka yok, Avrupa'da virüs yayılıyor

Payzın yaptığı paylaşımda AB ülkelerinde salgına karşı havaalanlarında alınan önlemleri öve öve bitirememişti. Oysa durum AB ülkeleri için hiç de toz pembe değil. Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan ve birçok Avrupa ülkesinde vakalar tespit edilmiş durumda. Özellikle İtalya AB ülkeleri içinde hem enfekte olan hasta hem de ölüm vakaları konusunda ilk sırada.

Niye İtalya'da kalmadı?

Peki, Payzın'ın vatandaşlara "Madem AB ülkeleri ve İtalya o kadar güvenli orada kalsaydın" dedirten bu paylaşımı gerçeği yansıtıyor mu?

Aslında Payzın da biliyor ki şu anda Türkiye korona virüs açısından en güvenilir ülkelar arasında.

Türkiye'de malum şu ana kadar tespit edilmiş tek bir vaka yok.

Payzın'ın İstanbul Havalimanı'nda yok dediği tedbirler ise salgının ilk gününden itibaren kademeli olarak alınıp artırılmış durumda.

Ve yine Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü henüz salgına ilişkin alarm vermemişken birçok üniversiteden hocalarla bilim kurulu oluşturup virüse karşı alınacak önlemleri belirleyip hızla uygulamaya soktu. Her ilde karantina merkezleri kuruldu. Uluslararası uçuş yapılan havaalanlarında tedbir alınırken, sınır kapılarında da önlemler sıkılaştırıldı.

Termal kamera, müşahede odası, basınçlı sedye, özel ambulans

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan İstanbul Havaalanı'nda da ilk gündem itibaren tedbir alındı.

İlk zamanlarda sadece Çin'den gelen yolcular için uygulanan termal kamera sistemi artık tüm uluslararası gelen yolcular için uygulanıyor.

38 derece üzerindeki tüm yolcular risk değerlendirilmesinde tutuluyor. Özel kıyafetli görevliler tarafından bu yolcu alınıp, havaalanı içerisinde oluşturulan karantina müşahede odasına götürülüyor.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerinin denetimindeki odaya götürülen hastanın ilk muayenesi burada gerçekleştiriliyor. Daha sonra ise nefatif basınçlı sedye ve özel cihazlarla donatılmış ambulansa alınan yolcu sırf korona virüs için karantina merkezi olarak belirlenen hastaneye kaldırılıp burada 14 gün sürecek kontrol sürecine alınıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

düşünün şimdi devletin başında kk var. Allahım c.c. kabus gibi. t.c. artık üste segment bir ülke aşağı çekeceğinize destek verin.

Akkus

Sayın bakanım. Virüs elini kolunu sallayarak girmiş ülkeye ...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23