• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Shea yağı faydaları | Shea yağı nerede kullanılır?

Aslında günlük hayatta kullandığımız birçok kozmetik ürünü ve yiyecek içerisinde bulunan shea butter -karite yağı- faydalı ve hafif bir yağdır. Peki ama shea yağı faydaları nelerdir? Shea yağı nerede kullanılır? Karite yağının bilinmeyenleri...

Yeniakit Publisher
2019-11-26 10:14:00 -
Shea yağı faydaları | Shea yağı nerede kullanılır?

Aslında günlük hayatta kullandığımız birçok kozmetik ürünü ve yiyecek içerisinde bulunan shea butter -karite yağı- faydalı ve hafif bir yağdır. Peki ama shea yağı faydaları nelerdir? Shea yağı nerede kullanılır? Karite yağının bilinmeyenleri...

Bilinen en doğal nemlendirici olan karite yağı (shea butter), soğuk press yapılarak elde edilir. Hindistan cevizi yağı gibi hem yemek hem de cilt için kullanılır. Fakat karite yağı, hindista cevizi yağına oranla daha etkilidir. Hindistan cevizi yağının kullanım alanları kısıtlı olsa da karite yağı her şekilde kullanılabilir.

Yararları da oldukça fazla olan bu yağ, aslında hayatımızın birçok alanında var. Farkında olmasak da kozmetik ürünlerinde, hatta bazı çikolataların içinde..

Yetiştirildiği ülkede her türlü alanda kullanılan karite yağının tadı oldukça güzeldir. Bu sebeple birçok tatlı ve yiyeceğin içinde rastlamanız olağan.

Karite yağının faydaları

  • İltihap önleyici ve temizleyici özelliğe sahiptir.
  • Yanık tedavisinde iyileştirici, tabaka oluşturmaya yardımcı ve mikrop kırıcı olarak kullanılır.
  • Cildi dış radikallerden korur ve tabaka oluşturur.
  • Cildin alt tabakasına destek olur.
  • Doğal bir saç nemlendiricisi ve kremidir. Saçları korur, parlatır, besler ve uzamasına sebep olur.
  • A, E ve çok bilinmeyen F vitamini (omega-6 bakımından zengin asit ve yağ içerikli vitamin) içerir. 
  • Egzama için doğal bir ilaç takviyesidir.
  • Güneş yanıklarını rahatlatır.
  • Cildin elastikiyetini tekrar kazandırır.
  • Ciltteki kararmaları geçirir ve rengini açar.
  • Tahrişi önler ve geçirir.
  • Eklem ağrılarını dindirir.
  • Doğal bir nemlendiricidir.
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı