• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Serdar İnan Dertli Ama Hedefi Belli

Yeniakit Publisher
2014-05-13 08:19:00 - 2014-05-13 09:34:05
Serdar İnan Dertli Ama Hedefi Belli

Yabancıları komşumuz yaparak sektörün yüzünü güldürdüler.

 İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan yabancı yatırımcıları gölge gibi izliyor ve onların doğru adreslerde doğru yatırımlar yapması gerektiğini dile getiriyor. İnan’ın tespitleri şöyle:

- Türkiye’nin iyi bir imajı var. Birçok ülkenin vatandaşı artık burayı tercih ediyor. Bu nedenle ofis sayımız sürekli artıyor. Elimizdeki konutların yüzde 20’sini yabancı ülkelerin vatandaşları satın alıyor.

- Yabancılara konut satışlarında bazı olumsuzlukların yaşanması piyasaya zarar veriyor. Körfez ülkelerinde düzenlenen bir fuarda merkezde, denize yakın diye Beylikdüzü’ndeki konutlar pazarlandı. Bunların olmaması gerek. Bir de çantacıların ortadan kalkması şart.

- Türkiye’ye büyük atılım yaptırabilecek sektör gayrimenkuldür. Bunları iyi şekilde pazarlayabilmek için İstanbul’un marka değerinin artması gerekiyor.

- 1 trilyon dolarlık satış hayal değil. Ama İstanbul’da metrekaresi ortalama 1000-1500 dolara daire satılıyor. Tabiî ki böyle olmaz. Gayrimenkul fiyatlarını yukarı çekmeliyiz. Bizde en pahalı dairenin metrekaresi 20 bin dolar. Londra’da ise 1 metrekareyi 180 bin dolara satıyorlar. Fiyatlar zaman içinde yükselebilir. Böyle bir kent oluşturup bunu iyi şekilde pazarlayabilirsek parayı çekeriz. İspanya 450 milyar dolar, Dubai ise 1 trilyon dolarlık satış yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DUMANKAYA’NIN SATIŞ BAŞARISI

Sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Dumankaya, mütekabiliyet yasasıyla birlikte artan yabancı yatırımcıların ilgisinden oldukça memnun. 1 milyar Euro nakit parası olan Körfez kaynaklı bir şirketle İstanbul’da 500 milyon liralık yatırım planı şu an masada. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, gelişmelere orta ve uzun vadede bakan grubuyla, Türkiye’deki potansiyelin yabancıların taleplerine karşılık vereceği görüşünde.

DAP YAPI, İŞİ ÇOK SIKI TUTUYOR

Projeleriyle başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde olan DAP Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkulün ülkeye döviz kazandıran önemli bir kaynak olduğunu vurguluyor ve ekliyor: “Genel anlamda yabancı müşteriler geniş, konforlu, ulaşımı kolay projelere yöneliyor. Projelerimizi otel konforunda geliştirdiğimiz için sorun yaşamıyoruz. Sosyal donatı alanlarına çok önem veriyoruz. Bu projeler yabancıların mutlaka ilgisini çekiyor.”

YABANCILARA MÜLK SATIŞI YÖNTEMLERİ

Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, yabancıların da artık sektördeki her gelişmeyi yakından takip ettiğini vurguluyor. Yatırımcı, hangi gayrimenkulü nereden, kaç paraya, kimden alacağını biliyor. Murat Uzun, gayrimenkul fuarlarında bu işlerin profesyonel bir ekiple yürütülmesinin, kazancı da beraberinde getireceğini söylüyor. Hangi ülkelerden

rağbet var?

Son yıllardaki hareketlere bakılırsa; Türkiye tarihinde dışarıdan böyle bir gayrimenkul talebi yaşanmadı. Beklenenden çok fazla talep söz konusu. Körfez ülkelerinden, Azerbaycan, İran, Doğu bloğu ülkelerinden ciddi alımlar gerçekleştiriliyor. Talebin kaynağı, Türkiye’deki potansiyel ve yaşanılabilirlik yönünün gelişmesi. Bunda da AK Parti hükümetinin ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bıraktığı olumlu izlenimin rolü büyük.

Hangi tip daire ve

projeler revaçta?

Satışı daha kolay olduğu için 1+1 ve 2+1 tipi daireler talep görüyor. Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar ortalama 98 metrekare büyüklüğünde 1+1 daireleri seçiyor. Bunun yanısıra yılın bir kısmını aileleriyle birlikte Türkiye’de geçirmek isteyenler 3+1 ve üstü daireleri tercih ediyor. Şehir merkezine yakın, site içinde konut, villa tercihinde bulunanların sayısı da günden güne artıyor. Alımlar için ortalama ayrılan bütçe ise 200-250 bin dolar.

Veriler gerçekçi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son iki yılda 12 bin 181 konut yabancılara satıldı. Satışların 5 bin 548’i Antalya, 2 bin 447’si İstanbul’da gerçekleşti. Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, verilerin doğru okunması gerektiğine dikkat çekiyor ve ekliyor: “Ben buna asıl gerçek sokak piyasası diyorum. Yabancı yatırımcının mütekabiliyet ile birlikte Türkiye’den aldığı mülklerin çoğunluğu inşa halinde olan projelerden gerçekleşti. Gerçek satış rakamını 2014 hatta 2015 sonunda tapuların teslimi ile göreceğiz.”

ANNELER GÜNÜ DOPİNGİ

İnşaat firmaları bahar dönemi satış kampanyalarına Anneler Gününe özel seçenekleriyle devam ediyor. Bazı firmalarda kampanyalar hafta boyunca devam ederken bazılarında kampanya 31 Mayıs akşamına kadar devam edecek.

BULVAR İSTANBUL

Özkar İnşaat - Özülke İnşaat imzasıyla hayat bulan ve son aylarda yükselen satış grafiği ile dikkat çeken projedeki özel daireler Anneler Günü vesilesiyle indirimli olarak satılıyor. Buna göre 2+1 tipi dairelerde 25 bin 3+1 tipi dairelerde 35 bin liralık indirim söz konusu.

VENEDİK SARAYLARI

Bayraktar - Gürsoy Yatırım Ortaklığı imzasıyla Gaziosmanpaşa’da inşa edilen Venedik Sarayları’nda Anneler Günü kampanyası çerçevesinde 9 Mayıs ile 11 Mayıs tarihleri arasında konut satın alanlar için Venedik tatili hediye ediliyor.

VİAPORT HOUSE AND SUİTES

Bayraktar Grup tarafından Kurtköy’de inşa edilen ve teslime hazır olan Viaport House and Suites’te Anneler Günü’ne özel Crown Plaza’da çift kişilik tatil fırsatı sunuluyor.

RİNGS İSTANBUL

Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de inşa edilen Rings İstanbul’da Anneler Günü için özel bir kampanyası devam ediyor. Kampanya ile projedeki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evler için 9-12 Mayıs tarihleri arasında yüzde 25 indirim uygulanıyor. Projede 499 ev ve 99 rezidans daire yer alıyor.

METROPOL İSTANBUL

Varyap, Gap İnşaat, TOKİ ve Emlak Konut GYO imzasıyla hayat bulan Metropol İstanbul’da 10-11 Mayıs tarihleri arasında ev alanlara dünyanın diledikleri ülkesine gidebilecekleri seyahat paketi hediye ediyor.

GREEN VİLLAGE ŞİLE

Kale İnşaat imzasıyla Şile’de hayata geçirilen 18 bloklu 72 konutluk projede Anneler Günü’ne özel yüzde 14 indirim uygulanıyor.

EROĞLU PROJELERİ

Eroğlu Gayrimenkul, Lounge, Lounge 2, Platform Merter, Florya Ekşinar Konakları, Skyland İstanbul ve Bursa Harmony Towers projelerinden ev sahibi olmak isteyenlere, kampanyaya özel 15 bin TL’lik indirim fırsatı sunuyor. Firma 10-11 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak kampanyadan yararlanmak isteyenleri satış ofisine bekliyor.

GARDEN HİLL

Özkanca Yapı ve Girişim imzasıyla Bahçelievler’de hayata geçirilen 7 bloklu 212 konutluk projede Anneler Günü’ne özel yüzde 12’ye kadar indirim uygulanıyor.

RESİDENCE ASİSTANBULL

Asist Yapı imzasıyla Büyükdere Caddesi üzerinde inşa edilen projeden daire satın alanlara ek indirim uygulanıyor. 430 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bekleyen 24 katlı projede 91 daire yer alıyor.

GÜL İNŞAAT PROJELERİ

Gül İnşaat’ın bazı projelerinde anneler için Evgör Mobilya’dan 10 bin liralık hediye çeki kampanyası 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Kampanyanın geçerli olduğu projeler ise Vista Garden, Vista Residenza 4 ve Vista Konakları olarak açıklandı.

TRENDİST ATAŞEHİR

Ürettikleri ürünlerin ele geçirdikleri gelirle 60 talebeye burs 15 aileye de geçim desteği sağlayan Reçel Anneler ile ortak proje geliştiren Trendist Ataşehir, haftasonu satış bürosunu ziyaret eden tüm bayanlara anne reçelleri armağan edecek.

PALADYUM BEYTEPE

Uzaltaş İnşaat imzasıyla Başkent Ankara’da hayata geçirilen 3 bloklu 110 dairelik projede 9-10-11 Mayıs tarihlerinde annelere özel olarak televizyon ünitesi, koltuk takımı, yemek odası takımı gibi farklı hediye paketleri sunuluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23