• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şekerpare tatlısı tarifi: Şekerpare tarifi ile adeta usta şeflere taş çıkartacaksınız!

Yeniakit Publisher
2022-08-12 17:30:00 - 2022-08-12 17:35:06
Şekerpare tatlısı tarifi: Şekerpare tarifi ile adeta usta şeflere taş çıkartacaksınız!

Şekerpare tatlısı yapımı çok kolay ve bayram için nefis bir tatlı. Şekerpare tatlısı yapılışı tarzıyla hem pratik hem de bayram için lezzetli bir tarif. Bu gün için sizlere şekerpare tatlısı malzemelerini vereceğiz ve şekerpare tatlısı nasıl yapılır onu göstereceğiz. Türk mutfağının en sevilen tatlılarından şekerpare tarifi ile ağzınız tatlansın. Görüntüsüyle ağızları sulandıran ev yapımı şekerpare ile gününüzü tatlandırın.

Size son derece hafif tatlı olan şekerpare tatlısını denemenizi tavsiye ederiz.. Kolay bayram tatlısı deyince akla ilk gelen tatlılardan biri pratik şekerpare tatlısı için malzemelerimiz ve bayram tatlıları resimli tarif bilgisi aşağıdaki gibidir.

Şekerpare tatlısı malzemeleri;

• 3 adet yumurta
• 3 Kahve fincanı sıvıyağ
• 3 Kahve fincanı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı irmik
• Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
• 3,5 su bardağı su
• 3 su bardağı toz şeker
• Yarım limon suyu
Üzeri için;
• yeşil fıstık

Şekerpare tatlısı yapılışı;

Şekerpare tatlısı için öncelikle derin bir tencereye şerbeti hazırlamak için toz şeker, 3 bardak su, yarım limon suyunu koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika kadar daha kaynatın. Diğer yanda yağı ve şekeri çırpıyoruz. Şeker eridikten sonra yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma irmik, kabartma tozu ve azar azar un ilave ediyoruz. Hamur kıvamını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine çatalla çizik atıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra ılık hale gelen tatlıları servis tabağına alıp üzerine yine ılık olan şerbeti gezdiriyoruz. Böylece tatlılar şerbeti içine çekecektir. Servis tabağına alıp soğumasını bekliyoruz. En son üstüne isteğe göre yeşil fıstık döküyoruz. Şekerpare tatlısı servise hazır.

Afiyet olsun…

ŞEKERPARE TARİFİ PÜF NOKTALARI

Şekerpare hamurunun ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması için dikkatli olmalısınız. Lezzetli bir şekerpare için hamurunun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir.

Şekerpare hamurlarını dizmeye başlamadan önce tepsiyi yağlamalısınız. Şekerpareleri fırına attıktan sonra üzeri altın sarısı oluncaya kadar asla fırından çıkartmamalısınız. Aksi taktirde dağılacaktır. Şekerpare hamurunu yoğurduktan sonra, şekil vermeden önce 15 dakika buzdolabında dinlendiriniz.

ŞEKERPARE KAÇ KALORİ?

Orta boy bir porsiyon şekerparenin (3 adet) kalorisi ortalama 545’tir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23