• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savunma sanayinde büyük şahlanış! Türkiye bu alanda dünyada söz sahibi olacak

Yeniakit Publisher
2020-08-07 15:54:00 -
Savunma sanayinde büyük şahlanış! Türkiye bu alanda dünyada söz sahibi olacak

Yerli ve milli imkanlarla ürettiği ürünlerle savunma sanayinde adeta şaha kalkan Türkiye çeşitli bölgelerde düzenlediği operasyonlarla dünya çapında adından söz ettiriyor. Öte yandan Türkiye tank motoru üretiminde de dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor.

Savunma sanayinde büyük oranda yerlilik payına ulaşan Türkiye dünya çapında adından söz ettiriyor. Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN, Konya'daki fabrikasında yılda 45 bin traktör, 75 bin motor üretebilme kapasitesine sahip. Tesis, sahip olduğu bilgi birikimini savunma sanayiinde de aktif olarak kullanıyor.

Firma, motor üretiminde yüzde 55-65 arasında olan yerlilik oranını yakın bir gelecekte yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler veren TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, "Özellikle zırhlı araçlar, bu araçlarla ilgili motor, transmisyon, aks ve güç grubu konularında çalışma yaparak savunma sanayiine katkıda bulunuyoruz. Yaklaşık yüzde 20 ile 50 arasında finansman katkısı sağlayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin tank motoru üretiminde de dünyada söz sahibi olması hedefleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tr.

Andersenden pardon Tümosandan masallar.....Altay çürüdü orada.. 

Osman Genç

Yazıklar olsun yazıklar olsun. Adamlar yüz yıldan fazladır motor üretiyorlar. Motorla ilgili bilinmeyen teknolojik ne kaldı? Eğer bu motoru üretemiyorsan ve bahaneler üretiyorsan yönetiminde ve mühendislerinde hırs yok azim yok vatanseverlik kaygısı yok demektir. Arkadaş devlet her túrlu desteği veriyor. Yillardır uretim yapiyorsun ve hala yerli motor uretmiyorsan hiç kusura bakmayın amatör ligde oynar durursunuz. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23