• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savcılık göreve! CHP’deki, hendekçilere maaş ve yandaş anketçilere peşkeş itirafları araştırılsın

Yeniakit Publisher
2021-06-15 09:03:00 -
Savcılık göreve! CHP’deki, hendekçilere maaş ve yandaş anketçilere peşkeş itirafları araştırılsın

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, PKK’nın Hendek provokasyonuna sahip çıkan akademisyenlerin CHP’li belediyelerde istihdam edilerek maaşa bağlandığını ifşa ederken, CHP’nin eski avukatlarından Mustafa Kemal Çiçek de, CHP’nin; iktidar aleyhine algı operasyonu yürüten yandaş medya ve anket şirketlerine 650 milyon lira verdiğini itiraf etmişti. CHP’deki bu gayri yasal finans aktarımının suç olduğunu ifade eden hukukçular ve STK’lar, “Bizzat CHP’li isimlerin beyanları var. Savcılık harekete geçerek CHP’deki bu harcamaları araştırmalıdır” dedi.

 Hakkı Bilir  İstanbul 

Bizzat CHP’li isimler tarafından ifşa edilen finansal skandalların yargı tarafından araştırılması bekleniyor. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, terör destekçisi oldukları gerekçesiyle meslekten atılan imzacı akademisyenlerin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP’li belediyelerden illegal şekilde temin edilen paralarla sübvanse edildiğini itiraf etmişti. Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek ise, anket firmalarına ve yandaş medya organlarına 650 milyon lira gibi devasa bir kaynak aktarımı yapıldığını söyleyerek istifasını sunmuştu.

İtiraf ettiler

CHP’nin kurumsal avukatlığından istifa eden Mustafa Kemal Çiçek’in, ‘Medyaya 650 milyon lira ödeme yapıldığını’ itiraf etmesi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun terör örgütü PKK’ya destek çıkan ihanet bildirisine imza atan akademisyenlere çantalar dolusu para verildiğini detaylarıyla anlatması karşısında yargının suskunluğu sürüyor. CHP’li Erdoğdu ise “Şişli Belediyesi başta olmak üzere 3 belediyenin ve parti genel merkezinin imkanlarıyla PKK’ya arka çıkan akademisyenlere her ay 5 bin lira ödeme yapıldığını” sosyal medya hesabından ayrıntılarıyla paylaşmıştı. Ödenen paraların karşılığında ise akademisyenlerin Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yapısı hakkında ısmarlama raporlar hazırladığını söylemişti.

İhbar niteliğinde

Hukukçu Necip Kumandan, “Yetkililer CHP’lilerin harcamalarını derhal araştırıp incelemeye almalıdır. CHP’deki usulsüz harcamalarını itiraf eden kişilerden biri bizzat partinin avukatı diğeri milletvekilidir. Avukatın itirafı bir nevi ihbar niteliği taşımaktadır. Belediyenin parası ise halkın parasıdır. Bu itiraflar yargı tarafından mutlaka araştırılmalıdır” şeklinde konuştu. CHP’nin harcamalarının araştırılması gerektiğin kaydeden Kumandan, “Parti harcamalarının hukuka uygun mu yoksa usulsüz mü diye bakılmalıdır. İtiraflar çok ciddi. Kamuoyu bu noktada aydınlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Peşine düşülmeli

Hukukçu Ferhat Çakır, “Kendilerini özgürlükçü olarak adlandıran medya organları özünde CHP’nin medya organlarıdır. Bunun bedelini de 650 milyon lira olarak almışlardır. Bu medya organları Türkiye’ye karşı algı operasyonu yürütmektedir. Bu paranın nerden geldiği, ne şekilde aktarıldığı ve ne için kullanıldığı mutlaka en üst hukuki merci tarafından sorgulanmalıdır. Terör destekçiliğinden meslekten atılan imzacı akademisyenlere belediyeler vasıtasıyla ödenen paralar ise ayrıca mutlaka araştırılmalıdır. Milletin parasının, millete silah doğrultanları savunanlara aktarılması başla başına yargının konusudur” dedi. Hukukun bu paraların hesabını sorması gerektiğini kaydeden Çakır, “CHP’nin parasıyla beslenen medya organları AK Parti’den kopanlara demokrasi kahramanı derken, CHP’den ayrılanlara hain damgası vurabiliyor. Hükümete yakın sanatçılar, yalaka damgası yerken, muhalif sanatçılar halkın sanatçısı gösteriliyor. İşte bu algı operasyonlarının bedeli de halkın cebinden çıkan paralarla oluyor” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Halkın parası 

Gazeteci yazar Murat Özer ise “Bu paralar halkın cebinden çıktı. Halka algı operasyonu olarak geri döndü. Sol medya mensuplarının büyük kısmının lüks içinde yaşadığını görürsünüz. Kendi yaptıkları her rezilliği halkın medyası üzerine atmışlardır. Bu paranın kaynağı ve aktarıldıkları ve ne amaçla kullanıldığı mutlaka araştırılmalıdır” dedi. Türkiye’deki medya düzenini çarpık olduğunu vurgulayan Özer, “Milli iradenin yanındaki medya daima bastırılmıştır. Bu durum bile medyadaki düzeni gözler önüne seriyor. CHP’nin resmi olarak avukatlığını yapmış bir ismin itirafının üzerine mutlaka gidilmelidir” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Csavcilari elbette görevini yapar sadece mazlum inanan kesime atılan iftiralarla uğraşmaz böyle vatan hainliği yapanlara destek maddi manevi yardimcilarin mevcut kanunlara göre suçunu tesbit edecektir

BK

evet cumhuriyet başsavcılığı bu işe bir el atıp soruşturma açsın iyice araştırılsın vatandaşın parası kimlere ve ne için verildi ne amaçla veya ne karşılığında ödendi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23