• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sat arsayı ver konseri

Yeniakit Publisher
2018-07-18 13:47:00 - 2018-07-18 18:49:37
Sat arsayı ver konseri

Rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi’nin skandalları bitmek bilmiyor. Daha önce borç batağına saplandığını deşifre ettiğimiz CHP’li Ataşehir Belediyesi, gün geçtikçe eriyor. Yıllarca yapılan hesapsız harcamalar, yarım kalan yatırımlar ve şişkin kadrolar sonucu haciz kıskacında olan CHP’li belediyenin bazı varlıklarını satışa çıkardığı ortaya çıktı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden el çektirilmesi sonucu yerine geçen İlhami Yılmaz’ın ilçenin en gözde arazilerini yok pahasına vermeye çalıştığı bildirildi.

Rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi’nin skandalları bitmek bilmiyor. Daha önce borç batağına saplandığını deşifre ettiğimiz CHP’li Ataşehir Belediyesi, gün geçtikçe eriyor. Yıllarca yapılan hesapsız harcamalar, yarım kalan yatırımlar ve şişkin kadrolar sonucu haciz kıskacında olan CHP’li belediyenin bazı varlıklarını satışa çıkardığı ortaya çıktı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden el çektirilmesi sonucu yerine geçen İlhami Yılmaz'ın ilçenin en gözde arazilerini yok pahasına vermeye çalıştığı bildirildi.

YİNE CHP YİNE ATAŞEHİR

Haksız kazanç ve imar kıyağı iddialarının bitmek bilmediği CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Haftalarca hatta aylarca Türkiye’nin konuştuğu rezidans skandallarının odağında yer alan Ataşehir Belediyesi’nin ilçenin değerlerini bir bir satışa çıkardığı ortaya çıktı. Belediye bütçesini har vurup harman savuran, kemer sıkma politikasını görmezden gelen, gün geçtikçe borç batağına saplanan Ataşehir Belediyesi’nin ilçenin en gözde arazilerinden Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki dev arazi değerinin altında satışa sunuldu. CHP’li belediye, Ataşehir ilçesinde yer alan tamamı belediye hissesinden oluşan 13 bin 625 m2'lik alanı ihale yoluyla satışa çıkardı. Ortalama 70 apartmanın yapılacağı arazi için 50 milyon muhammen bedel belirlenirken, geçici teminat bedeli olarak 1.5 milyon lira istendi. Düzenlediği konser ve organizasyonlarla ‘Vur patlasın, çal oynasın’ belediyeciliği yapan CHP’li Ataşehir’in yaz boyunca yapılacak eğlenceler için harcayacağı trilyonlara kaynak aramaya başladığı ifade edildi.

 

YOLSUZLUK DURMADI, BORÇ BİTMEDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Daha önce gazetemiz Akit, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin borçlarını ödeyemediğini, son 6 yıldaki borcunun 1.5 milyar liraya yaklaştığını ortaya çıkarmıştı. Kamu arazisine yapılan lüks rezidansları eşe-dosta dağıtan, bir apartman parasıyla kendine makam odası yapan İlgezdi’nin yönettiği belediyenin bilançolarının sürekli artış gösterdiği 2014 yılında 170 milyon 951 bin, 2015’te ise 178 milyon 531 bin lira olduğu belirlenmişti. CHP’li belediye, rezidans krizinin patlak verdiği 2016’da 255 milyon 124 bin lira, 2017 yılını ise 298 milyon 207 bin lira borç ile kapatarak yönetim değişikliğinin artık kaçınılmaz olduğunu gözler önüne sermişti.

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23