• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarı kantaron yağı yaralara iyi gelir mi?

Yeniakit Publisher
2019-11-09 15:02:00 - 2019-11-09 15:03:42
Sarı kantaron yağı yaralara iyi gelir mi?

Sarı kantaron yağı her derde deva olmasıyla meşhur. İsmini sarı yapraklarından alan sarı kantaron yağının, aklınıza gelemeyecek kadar çok yönlü tedavi edici özelliği var. Peki, birçok hastalık için şifa kaynağı olan sarı kantaron yağı yaralara iyi gelir mi?

Sarı kantaron yağı her derde deva olmasıyla meşhur. İsmini sarı yapraklarından alan sarı kantaron yağının, aklınıza gelemeyecek kadar çok yönlü tedavi edici özelliği var. Peki, birçok hastalık için şifa kaynağı olan sarı kantaron yağı yaralara iyi gelir mi?

Modern bilim atalarımızın bildiklerini doğruluyor. Araştırmacılar 2009’da sarı kantaronun orta ve hafif depresyona etkisiyle ilgili 29 klinik deney yaptılar ve bu bitkinin plasebodan daha güçlü ve en az reçeteyle verilen anti-depresanlar kadar etkili olduğunu; aynı zamanda daha az yan etkiye sahip olduğunu gösterdiler. Sarı kantaron hafif depresyon tedavisinde küresel ölçekte tanınmıştır ve 2007 yılında tüm dünyada 100 milyon dolarlık sarı kantaron satılmıştır.

Anti-depresan ilaçları, âdet öncesi sendromunun şiddetli biçimleri için de kullanılır. Sarı kantaronun etkilerini incelemek için İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde bir deney yapılmıştır. Bu deneyde sarı kantaron verilen kadınların adet öncesi sendromunun belirtilerinde % 50 oranında bir azalma olmuştur. Anksiyete ve depresyonda da gerileme yaşanmıştır. Sarı kantaron yağına genellikle lokal uygulanan bir ilaç olarak bakılır. Çiçekler zeytinyağıyla bir araya getirilip birkaç hafta güneşe bırakıldığında yağın rengi yakut kırmızısına döner. Ağrıları gidermek için deriye masaj yapılır ya da yaralara, yanıklara ve böcek ısırıklarına merhem olarak kullanılır. Temel bilim ve hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, bu yağın derideki iltihaplara iyi geldiğini ve bakterilerle savaştığını göstermiştir.

Sarı kantaron yağı yaralara iyi gelir mi?

Sarı kantaron yağı faydaları sayesinde romatizmal rahatsızlıklar, sırt, bel ve adele (kas) ağrıları iyileştirilebilir.

Vücutta açılan yaraların ve yanıkların tedavisinde de sarı kantaron yağı kullanılır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kan dolaşımını sıkılaştırır ve arttırır.

Vücuttaki morarmalar için fayda sağlar.

Burkulmalara oldukça iyi gelir.

Pürüzlü yüz ciltlerinde bakım toniği olarak kullanılabilir.

Çıbanlara fayda sağlar, çıbanların kolay geçmesine yardım eder.

Yaraların iyileşmesi için kullanılabilecek bir yağdır. Yaralarda mikrop ve iltihap oluşmasını engeller. Aynı zamanda yaralardaki ağrıyı da geçirir.

Yara izi, çizik izi gibi vücutta oluşan istenmeyen çiziklerin izlerin geçmesine yardım eder.

Vücuttaki hücreleri yeniler, yeni hücre oluşumunu destekler.

Güneş yanığı tedavisinde şifalıdır. Güneşten zarar görmüş ciltlerde, cilt lekelerinde kullanılabilen bir yağdır.

Sadece yaralarda yada güneş yanığı tedavisinde değil cildinizin güzelleşmesinde de sarı kantaron yağı kullanabilirsiniz. Güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için harika bir yağdır.

Kan şekerini düşürücü özelliği vardır.

Basur yani hemoroide iyi gelir.

Romatizma ve sırt ağrıları gibi çeşitli kemik ağrılarına iyi gelir.

Depresyon, umutsuzluk ve kaygılanma gibi ruh hallerine iyi gelir.

Oluşan kanamaların kısa sürede dinmesine yardım eder.

Varislerin yok edici özelliği vardır.

Aynı zamanda yanık tedavilerinde doktorların uyguladığı tedavilerden bir süre sonra bu şifalı yağ kullanılarak yanıklar tedavi edilebilir.

Kış aylarında çok üşümekten ve ayaklarınızın bir türlü ısınamamasından yakınıyorsanız bu şifalı yağı kullanabilirsiniz. Bu yağı topuklarınıza sürebilirsiniz. Bu sayede kışın ayaklarınızın üşümediğini fark edeceksiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akdeniz

Merhaba bende sadece 1 tane jilet izi var yaklaşık 2 yıl önce oldu iyi gelirmi MSÜ sınavına giricem de cevap cerirseniz çok çok çok iyi olur lütfen cevap Yazın iyi gunler:)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23