• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Salgın desteğinde lider ülke Türkiye

Yeniakit Publisher
2021-05-02 14:41:00 -

Amerikalı ünlü yatırımcı Jim Rogers, Türkiye’nin vatandaşlarını felaketten korumak için çok fazla şey yaptığını ve mali desteklerde çoğu ülkeyi geride bıraktığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünün Mart 2020’de "salgın" ilan ettiği yeni tip koronavirüs; 100 yıldan uzun süredir görülen en kötü sağlık krizine yol açtı. Ekonominin temellerini de benzeri görülmemiş şekilde sarsıldı.

Bu süreçte her ülke kendi tedbirlerini alarak mücadelesini sürdürdü. Türkiye ise sağladığı desteklerle öne çıktı, dikkat çekti. IMF Mali İzleme Raporu’na göre salgın sürecinde Türkiye; G20’nin yükselen ekonomileri arasında, Gayri safi yurt içi hasılasine oranla en fazla likidite desteği sağlayan ülke oldu.

Türkiye’nin likit destek oranı Gayri safi yurt içi hasılasinın yüzde 9,4’ü oranında oldu. Türkiye aynı kategoride değerlendirildiği Çin, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika gibi ülkeleri geride bıraktı. Ülkemize en fazla yaklaşabilen ülke yüzde 6,2 ile Brezilya oldu. Rusya ve Çin ise bu alanda yüzde 1,5 ve yüzde 1,3 ile sıralandı. Yabancı ülkelerdeki birçok uzman da Türkiyenin bu durumunu takdir etti.

Amerikalı ünlü yatırımcı Jim Rogers da "ABD, Japonya ve İngiltere gibi Türkiye, vatandaşlarını felaketten korumak için çok fazla şey yaptı. Mali desteklerde çoğu ülkeyi geride bıraktı" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Millet

Bunu gavur dahi anladı da, içimizdeki nankör gavurlar anlamadı. Allah Devletimize Milletimize güç kuvvet versin.

vatandaş Rıza

Jim Rogers Kartal imam hatip mezunu zannedersem :)))
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23