• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sabiha Gökçen'de uçak neden kaza yaptı? Uçak neden pistten çıktı? İşte açıklama

Yeniakit Publisher
2020-02-05 20:29:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sabiha Gökçen'de uçak neden kaza yaptı? Uçak neden pistten çıktı? İşte açıklama

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıkarak üçe bölündü. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, uçağın neden kaza yaptığı açıkladı.

İstanbul'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul uçağı pistten çıktı ve üçe bölündü. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, uçağın neden düştüğünü ve kazanın sebebini açıkladı.

Sabiha Gökçen'de meydana gelen uçak kazasıyula ilgili detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Herkes uçağın neden pistin dışına çıktığını merak ediyor. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, uçağın düşme sebebini NTV canlı yayınında açıkladı.

"Sert inş sonrası araziye sürüklendi"

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turhan, şunları kaydetti:

"Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları. Yaralıların tahliyesi devam ediyor. 177 yolcu bunun 2'si çocuk. 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor."

"Pilotlarla irtibat kurulamadı"

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise "Bize gelen bilgiye göre kaza sert biriniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor." ifadelerini kullandı.

Paylaş

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hakan

ali sapanci suyu bedava yapmasi lazim, hatta akillik yapsin bilet fiyatina koysun suyu,, cünkü hep duyarim bunlarin ucaginda otururken millet lanet okuyor, suya bile para aliyorlar diye... sonra o birkac kisinin laneti herkezi vuruyor...masum insanlarida..benden söylemesi...

Kavkaz

uçak pistten çıktı diye haber yapılmış. fotoğrafta uçak 3 parça. şimdi de kibarca "uçak sert iniş yapmış" diyorlar. uçak 3 parça, bunun anlamı uçak resmen piste düşmüş, sonra da hızından dolayı sürüklenip pistten çıkmış. sahte pilot mu sürüyordu? acemi pilot mu sürüyordu? pilotlar azalınca kendi genç pilotlarını uçaklara sürdüler. genç pilot özellikle yolcu uçağı uçuramaz. yoksa yurt dışından sahte diplomalı, sertifikalı pilot mu ihraç ettiler? bu belgelerin hepsinin iyice kontrol edilmesi lazım. sahte ve deneyimsiz pilot kullanılmışsa hava yolu şirketi de kapatılmalıdır. büyük felaketten dönüldü, 185 kişi hayatını kaybedebilirdi. yanlış yapanları durdurun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23