• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Kırım'a gelen tren sonrası harekete geçtiler

Yeniakit Publisher
2019-12-25 20:21:00 -
Rusya'dan Kırım'a gelen tren sonrası harekete geçtiler

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın St.Petersburg kentinden Kırım'ın Sivastopol şehrine gelen yolcu treni ile ilgili soruşturma başlattı

Rusya'nın işgal ettiği Kırım'ı Rus anakarasına bağlayan demiryolu köprüsünün kullanılması üzerine Ukrayna'da soruşturma açıldı.

Euronews'te yer alan habere göre; Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın St.Petersburg kentinden hareketle Kırım'ın Akyar (Sivastopol) şehrine gelen bir yolcu treni ile ilgili soruşturma başlattı.

Kiev'e bağlı Kırım Savcılığı tarafından açılan soruşturmada, trenin Ukrayna sınırını yasa dışı olarak kullandığı belirtildi.

Kerç Boğazı üzerinde inşa edilen Kerç Köprüsü, 23 Aralık'ta hizmete açılmıştı.

Trenin geçtiği 19 kilometre uzunluğundaki köprünün açılışına, Rusya lideri Vladimir Putin de katılmıştı.

Putin burada yaptığı konuşmada, gelecek yıl 14 milyon yolcu ve yaklaşık 13 milyon ton yükün köprüden geçmesini beklediklerini dile getirdi.

Avrupa'nın en uzun köprüsü, 3,6 milyar dolara mal olurken, Kiev yönetimi, köprünün uluslararası yasalara aykırı olarak inşa edildiğini ve Ukrayna'nın egemenlik haklarını ihlal ettiğini belirtiyor.

Kırım Yarımadası, Rusya tarafından 2014 yılında Ukrayna'dan işgal edilerek Rusya'ya bağlandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23