• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan dikkat çeken çağrı: Uluslararası toplum ABD'yi artık durdurmalı

Yeniakit Publisher
2020-01-06 18:29:00 -
Rusya'dan dikkat çeken çağrı: Uluslararası toplum ABD'yi artık durdurmalı

Rus senatör Frants Klintseviç, uluslararası toplumun son derece öngörülmez hale gelen Amerika Birleşik Devletleri'ni artık durdurması gerektiğini söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Frants Klintseviç, ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'a yönelik yaptırım tehdidinin ve İran'daki 52 hedefi vurabileceklerine dair açıklamasının ardından uluslararası toplumun son derece öngörülmez hale gelen ABD'yi artık durdurması gerektiğini söyledi.

Sputnik'e verdiği demeçte ABD Başkanı Donald Trump'ın son günlerde yaptığı Irak ve İran açıklamalarını değerlendiren Rus senatör Frants Klintseviç, "ABD Başkanı Trump, yeni bir şey ortaya koymadı. Amerikan politikası için beklenen sonu hazırladı. ABD'nin Irak'tan çıkmak istememesi, Amerikan işgalinin sürmesi, bu ülkeyi kendi yörüngesinde tutma şantajı ve tehdidi anlamına geliyor" dedi.

Klintseviç, Trump'ın Irak çıkışının ve İran'daki kültürel miras tesislerini vurabileceklerine dair açıklamasının BMGK'nın gündemine gelmesini gerektiğini belirterek, "Uluslararası toplum, son derece öngörülmez hale gelen ABD'yi artık durdurmalı" diye vurguladı.

Irak parlamentosunun İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD'ye ilişkin aldığı kararına yanıt veren Trump, Bağdat yönetiminin Amerikan hava üssünün bedelini ödeyene kadar ABD'nin Irak'tan çıkmayacağını söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zalim analizci

Her ne kadar düşman görüküyor gibi duruş yapıyorsanızda perde arkasında ortaksınız kimse yemiyor hikaye düşmanlık ayaklarına dünyayı paylaşıp silah satıp katliamlar yapıyorsunuz Rusya o zaman söyle ortağına .......luğu sende oda yapmasın

Alper

Bu Ruslar girdikleri yerde ,BAtılıları mumla aratırlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23