• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rüşvet ve usulsüzlük yuvasına dönen CHP'li Üsküdar Belediyesi'nde pislik saçılıyor! Rüşvet çetesinin 7 üyesi daha kodese tıkıldı!

Yeniakit Publisher
Cem Kaya Giriş Tarihi:
Rüşvet ve usulsüzlük yuvasına dönen CHP'li Üsküdar Belediyesi'nde pislik saçılıyor! Rüşvet çetesinin 7 üyesi daha kodese tıkıldı!

Üsküdar Belediyesi’nde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde örgütlü şekilde usulsüzlük yaparak rüşvet çarkı kurdukları iddiasıyla yürütülen derin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 zanlı daha tutuklanarak demir parmaklıklar arkasına gönderildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan Üsküdar Belediyesine yönelik usulsüzlük ve rüşvet suçuna ilişkin soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Savcılıkta ifadeleri alınan 7 zanlı, tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.


 

Ne olmuştu?

İstanbul ve Yalova'da 7 Nisan'da Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı verilmesindeki usulsüzlüklere ilişkin rüşvet suçunu teşkil edecek eylemlere istinaden 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci ve Kent AŞ Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu'nun da bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Deveci ve Akkoyunlu ile toplam 9 şüpheli tutuklanmış, diğer zanlılar işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında yaptıkları çalışmada, Üsküdar Belediyesinin sorumluluk alanındaki inşaatlarda iskan ruhsatı başvurularında projeye aykırılıklar gerekçe gösterilerek müteahhit ve iş takipçilerinden maddi menfaat talep ettikleri, talepleri üst düzey yöneticilerin de katıldığı değerlendirmeler sonucunda belirledikleri ve usule aykırı yapıların iskan işlemlerinin onaylayarak menfaat teminini elden, şirket hesapları ile farklı kanallar üzerinden sağladıkları öne sürülen zanlıların kimlik ve adreslerini belirlemişti.

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, 15 Mayıs'ta düzenledikleri operasyonda 7 zanlıyı gözaltına almıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

parti değil suç şebekesi mübarek...

Adem

Sabirla,titizlikle,kararlilikla bu pislikleri temizleyelim.Bu hain,hirsiz,rüsvetçi,ahlaksiz takimini hem siyasetten hem toplumdan temizleyelim.bu kanserli bōlüm kesilip atilmadan bu vücut iyilesmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23