• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusların öldüren geleneğine bakanlıktan uyarı

Yeniakit Publisher
2020-01-18 11:40:00 -
Rusların öldüren geleneğine bakanlıktan uyarı

Rusya’da kış mevsiminde sağlıklı yaşam için buzlu suya giren Ruslar’da ölüm olayları ve sağlık sorunları artınca Rusya Sağlık Bakanlığı tavsiyeler yayınladı.

Rusya’da geleneksel hale gelen ve neredeyse her Rus vatandaşın kış mevsiminde buzlu suya girerek direncinin artmasını sağlaması nedeniyle birçok kişinin hipotermi sonucu ölüm ve sağlık sorunları yaşaması gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. Son günlerde artan olayların ardından Rusya Sağlık Bakanlığı, Rus kamuoyu için tavsiyeler yayınladı. 

Rusların önerileri dikkate alması gerekiyor

Rusya’nın birçok şehrinde buzlu suya girilebilmesi için haznelerin olduğu ifade edilirken, bu haznelerin çevresinde güvenlik önlemlerinin alınması ve Sağlık Bakanlığından buzlu suya girmeden önce yardım istenmesi gerektiği belirtildi. Suya girmeden önce spor egzersizlerinin yapılmasını tavsiye eden Bakanlık, özellikle çene, ağız, kol ve bacak hareketlerinin olası bir felce karşı önlem alınması maksadıyla faydalı olacağını ifade etti. Beyin daralmalarında refleks yaşanmaması için kafanın suya sokulmaması gerektiğine de dikkat çekildi. Suya girdikten sonra hemen duş alınması gerektiği ve vücudun tamamen kurulanarak kuru kıyafetler giyilmesi önerildi. Rusya Sağlık Bakanlığı son olarak, vatandaşlarına buzlu suya girdikten sonra sıcak çay ve bolca meyve yemelerini tavsiye etti.

Öte yandan internet sitesi üzerinden yayınlanan bildiriyi tüm Rusların dikkate alması gerektiği ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kavkaz

Bu aslında bir Türk geleneğidir. Orta Asya'da Türkler yeni doğan bebeklerini buzlu suya sokardı. Ruslar kökenlerini unuttu.

eflatun

ruslar ölmesin yazıktır belki fakat, suriyede l,ibyada bebekleri yaşlıları kadınları kısacası masum sivil halkı öldüren eli kanlı katil terrorist putin geberebilirse isabetli olur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23