• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus basınından Türkiye’ye anlamsız sistem: Herhangi bir adım atılmadı

Yeniakit Publisher
2022-04-09 13:18:00 -
Rus basınından Türkiye’ye anlamsız sistem: Herhangi bir adım atılmadı

Batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya'da gözler Çin ve Türk şirketlerine çevrilmişti. Rus basını, Türk şirketler tarafından herhangi bir adımın atılmadığını yazmaya başladı.

Ukrayna'ya düzenlenen operasyon sonrasında Batılı markaların birbiri ardına Rusya pazarını terk etmesi üzerine gözler Türk ve Çinli markalara çevrilmişti.

Kommersant gazetesi aradan geçen bir aylık süreye rağmen herhangi bir adım atılmadığını belirterek sitem içeren bir habere imza attı. Haberde, Türk ve Çinli firmaların Rusya pazarına yatırım yapmak için aceleci davranmadığını yazdı.

Gazetenin görüşüne başvurduğu Fashion Consulting genel direktörü Anna Lebsak-Kleymans, yaptırımlarla birlikte ortaya çıkan lojistik problemlerine işaret ederek, durumu "Rusya şu anda yabancı markalar için bir kara kutu, bir hafta ya da bir ay sonra ne olacağı belirsiz" sözleriyle özetledi.

Knight Frank yetkilileri operasyonu takip eden günlerde 160 yabancı markanın Rusya pazarından ayrıldığını bildiriyor. Danışmanlık şirketinin öngürüsüne göre, yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde Rusya'daki alışveriş merkezlerinde doluluk oranı yüzde 30-35'lerde seyretmeye devam edecek.

Turkrus

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bal

Batı'nın giderek artan baskısına 'hayır'. Bu savaşı biz başlatmadık. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlamında değil. Hatırlıyormusunuz?! George Bush (oğlu, ikinci Bush) ne demişti 'ikiz kuleleri vakası'ından sonra? 'Ya bizimlesiniz, ya da bize karşınız!' Tarihten ders almalıyız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23