• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos: Türkiye’ye karşı orduyu modern silahlarla güçlendirmeliyiz

Yeniakit Publisher
2020-07-09 14:50:00 -
Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos: Türkiye’ye karşı orduyu modern silahlarla güçlendirmeliyiz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığından endişe duyan Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos, Rum hükümetine küstah çağrıda bulunarak, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki ilerlemesinin durdurulması için Rum Ordusu'nun ‘modern silah sistemiyle donatılmalı" dedi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) endişesine yol açmaya devam ediyor. Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos, Rum Yönetimi'nin yeni atanan Savunma Bakanı Charalambos Petrides ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, "Eğer Kıbrıs'ın (Rum kesimi) güçlü bir ekonomisi olursa ve modern silah sistemiyle silahlandırılırsa, Türkiye karşı baş edebiliriz. Böylelikle Türkiye silah sistemimizden dolayı bizimle kolayca baş edemeyeceğini bilecek" dedi.

Türkiye'nin Akdeniz’deki varlığına karşı savunma

Rum Savunma Bakanı ile sürekli temas halinde olacaklarını söyleyen II. Hrisostomos şöyle devam etti: "Adayı Türkleştirmeyi hedefleyen Türkiye’ye karşı savunmamızın güçlendirilmesi bizi ilgilendiriyor. Tanrının yardımıyla ulusal sorunlarımız için daha iyi günlerin gelmesini umuyoruz. Bu konuda net düşüncelerim var. Eğer Kıbrıs’ın güçlü bir ekonomisi olursa ve modern silah sistemi ile silahlandırılırsa, o zaman Türkiye güçlü silah sistemimiz nedeniyle durumun üstesinden gelemeyeceğini bilecek. Ancak Türkiye ile bu şekilde başa çıkılır"

Savunma Bakanı kiliseye tutundu

Rum Savunma Bakanı Petrides da "Bize düşen görevi yapacağız ve yarına Kıbrıs Helenizm’i için daha iyi bir gelecek için ilerleyeceğiz. Kıbrıs Kilisesi Liderini ziyaret etmek ve tüm sıkı ilişkileri korumak görevimizdir ve bu mücadelede birlikte duruyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Sen once kilo ver. Koltuga arka tarafin zor sigmakta.

Mehmet SOYLU

Piskopos değil piskopat ... Din adamlığı kılığında .ük kafalı zırtapoz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23