• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Roman Milletvekili Cemal Bekle: Ortak paydamız Türkiye

Yeniakit Publisher
2020-02-14 20:04:00 -

Yeniakit.com.tr Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur'a konuşan AK Partili Roman Milletvekili Cemal Bekle, "Biz ilk günden beri 'Birlikte Türkiyeyiz. Muhasır medeniyetler çıtasını hep beraber aşacağız.' diyoruz. Muhasır medeniyetler çıtasını aşacağımızı ifade ederken toplumun bir kesimini geride bırakamazsınız." dedi.

 Taha Emre ÖZDEMİR  ANKARA 

AK Partili Roman Milletvekili Cemal Bekle, Yeniakit.com.tr Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur'a konuştu.

'Ayrımcılığı sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bitirdik'

"Hepimizin ortak paydası Türkiye" diyen Bekle, "Biz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti kadrolarının ortaya koyduğu irade ile Türkiye'de ayrımcılığı bitirdik. Bana göre bu çok ciddi bir başarı." ifadelerini kullandı.

Romanlarla ilgili toplumun ortak hafızasında birçok ön yargı olduğunu belirten Bekle, "2009'daki açılım sürecini sizler de benim kadar iyi hatırlarsınız. Yaptığımız çalışma, kanun ve mevzuatlarla Romanlara ait ön yargıları ve bizzat kanundaki ayrımcı ifadeleri değiştirdik. Bu da beraberinde son derece olumlu etkiler getirdi." dedi.

'Eylem planımızın 2. aşaması da hazırlandı'"

Ayrımcılıkta kırılma noktasının AK Parti tarafından hazırlanan eylem planları ile gerçekleştiğini ifade eden Bekle, şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bana göre ayrımcılıkta kırılma noktasını eylem raporumuzda yaşadık. 1. aşamasını başarı ile gerçekleştirdiğimiz eylem raporumuzun 2. aşaması da sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 1 ay önce imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca bugüne kadar herkes romanların sorunlarını bildi, romanların yaşadığı sıkıntıları gördü. Ama bunu bu şekilde destekleyen bir metin ortaya koymamıştık. Bunu da söylediğim gibi sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde başardık."

'Biz birlikte Türkiye'yiz'

Birlik ve beraberlik mesajları veren Cemal Bekle, "Biz ilk günden beri 'Birlikte Türkiyeyiz. Muhasır medeniyetler çıtasını hep beraber aşacağız.' diyoruz. Muhasır medeniyetler çıtasını aşacağımızı ifade ederken toplumun bir kesimini geride bırakamazsınız. Nihayetinde bir ülkede işsizlik oranı yüzde 12'lerde, 10'larda ifade ediliyorsa ve bu oran toplumun bir kesiminde yüzde 50'nin üzerindeyse orada bir sorun var demektir. Ak Parti işte bu önemli sorunu tespit etti ve bunu çözmek için ortaya bir irade koydu." şeklinde konuştu.

'Ortak paydamız Türkiye'

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle sözlerine şöyle devam etti:

" 'Biz birlikte Türkiye'yiz' derken toplumun örf ve adetlerinin farklı olabileceğini ama tüm bu renkliliklerle birlikte Türkiye olacağımızı ifade ediyoruz. Mesela bir Roman düğününde 9/8'lik oynanırken bir Karadenizli'nin düğünü olduğunda da horon oynanır. Ama ortak paydamız her zaman Türkiye'dir. Bir şehit verdiğimizde hep beraber ağlıyoruz. Ülkemize, bayrağımıza en küçük bir göz değdiğinde hep beraber ayağa kalkıyoruz. Çığ felaketi ve deprem yaşadığımızda hepimizin yüreği yanıyor. Bu durum her millete nasip olmaz. Bu millet böyle bir millet. Roman toplumu da bunun bir parçası. Romanlar hiçbir zaman bu duygunun dışında olmadı."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Romanlar artık Gelecek Partisi'ne yöneldi.

Harun

Baktınızmı Cuzdanınız cebinizdemi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23