• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleri kaç puan? Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanları başarı sıralaması 2020

Yeniakit Publisher
2020-06-29 08:07:00 - 2020-06-29 08:29:16
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleri kaç puan? Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanları başarı sıralaması 2020

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanları 2020. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezli (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), son oturum olan Yabancı Dil Testi'nin tamamlanmasıyla sona erdi. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre YKS sonuçları 28 Temmuz'da açıklanacak. Tercih sonuçlarına göre öğrenciler üniversite tercihlerini yapacak. Ancak sınavı giren milyonlarca öğrenci daha şimdiden üniversite taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleri kaç puan? Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanları 2020? Üniversite Rehberlik ve psikolojik danışmanlık kaç puanla öğrenci alıyor? İşte Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanları başarı sıralaması 2020.

2020 YKS sınava giren öğrenciler, YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarının açıklanmasıyla birlikte sınavda kaç net çıkardıklarını hesabını yaparken bir yandan da tercih yapmak istedikleri bölümlerin üniversite taban puanları, başarı sıralamalarını araştırmaya başladı. Haberimizde Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanlarına yer vereceğiz. 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilmek için adayların TYT’de netleri biraz yüksek ise AYT’de yarım net almaları bile 170 puan barajını geçmelerine yetiyor.

TYT AYT net puan hesaplama

Ünsal bu netlerin hesaplanmasını şöyle açıklıyor: “Adayın zaten 150 barajını geçebilmek için asgari yapması gereken net sayısı 14-15. Aday, 150 barajını geçtiğinde AYT’de örneğin matematikte 12, fen bilimlerinde 5,5 net yaparsa AYT’de 17,5 net yapmış oluyor, bununla da sayısal 170 barajını geçiyor. Kısaca sınav toplamında yaklaşık 32 net yapmış olursa 4 yıllık bir bölüme geçebiliyor. Sayısal bölüm öğrencisi, TYT’de 53 soruyu doğru yapmışsa, AYT’te yarım matematik neti yaparak sıralama sınırlaması olmayan biyoloji, fizik gibi bölümleri kazanabiliyor.

Sözel bölümde ise 50 TYT sorusu doğru olan biri, edebiyat, sosyal bilimler sorularından yarım net çıkardığı zaman 170 barajını geçerek, tercih yapma hakkı elde edebiliyor. Sözelde arkeoloji, sanat tarihi gibi yerler ile vakıf üniversitelerindeki iletişim, tarih, halkla ilişkiler gibi yerlere girebilir.

Eşit ağırlıkta da durum pek farklı değil. 51 TYT netine sahip bir aday, edebiyat, sosyal bilimlerden yarım net çıkarırsa taban puanı oluşmamış, kontenjanlarını doldurmakta zorlanan eşit ağırlık programları olan iktisat, işletme, çalışma ekonomisi gibi alanlara girebilir.”

Rehberlik ve Psikolojik Danışman Kimdir?

Rehberlik ve psikolojik danışman, bireylerin hayatlarında yaşadığı sorunları çözmeleri ya da hedeflerine yön vermelerine yardımcı olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rehberlik ve Psikolojik Danışman Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Rehberlik ve psikolojik danışman olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ya da Psikoloji bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık taban puanları için tıklayınız 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23