• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PYD resmen itiraf etti: Esed'le anlaştık!

Yeniakit Publisher
2018-02-22 15:44:00 - 2018-02-22 15:50:06

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
PYD resmen itiraf etti: Esed'le anlaştık!

Terör örgütü PYD'nin sözde Halep sorumlusu Hevin Kasso, hiçbir yeri Esed'e teslim etmediklerini Suriye ile aralarında anlaşma olduğunu ve kontrol noktalarında iki gücün de olduğunu söyledi.

Suriye hükümet güçlerinin, Halep'te terör örgütü YPG yönetimindeki bölgelere girdiği iddia edildi. Haberi, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi duyurdu. Buna göre, hükümet güçleri, Al-Halak, Bani Zaid ve Bustan al-Basha bölgelerine girdi.

Terör örgütü PYD'nin sözde Halep sorumlusu Hevin Kasso konuyla ilgili konuştu.

 'SURİYE ORDUSUYLA ARAMIZDA ANLAŞMA VE İTTİFAKLAR VAR'

Kasso, "Halep'te YPG'nin yerlerini Suriye ordusuna teslim ettiği iddiaları doğru değil. Ancak bizle Suriye ordusu arasında görüşmeler, anlaşmalar ve ittifaklar var. Kontrol noktalarında Suriye ordusu ile YPG güçleri birlikte olacak. YPG'nin olduğu yerlerde Suriye ordusu, YPG ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bu durum açık. Gizli birşey yok" dedi.

Halep'in doğusunda 8 mahalle YPG'nin elinde bulunuyor. Mustambaşa, Bıhedini, Şeh Hıdır, Şeh Ferıs, Hıluk ve Heyderiye mahalleleri örgütün elinde bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23