• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PTT'ye gitmeden e devlet şifresi nasıl alırım?

Yeniakit Publisher
2019-12-13 21:46:00 -
PTT'ye gitmeden e devlet şifresi nasıl alırım?

Devletin vatandaşa sunduğu hızlı ve güvenli bir uygulama olan E-devlete giriş yapmak için şifre almak gerekmektedir. Vatandaşlar E-devlet şifrelerini PTT'ye gitmeden de alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Peki, E-devlet şifresi nasıl alınır? PTT'ye gitmeden e devlet şifresi alınabilir mi? PPTT'ye gitmeden e devlet şifresi nasıl alırım? Detaylar haberimizde...

Devletin vatandaşa sunduğu hızlı ve güvenli bir uygulama olan E-devlete giriş yapmak için şifre almak gerekmektedir. Vatandaşlar E-devlet şifrelerini PTT'ye gitmeden de alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Peki, E-devlet şifresi nasıl alınır? PTT'ye gitmeden e devlet şifresi alınabilir mi? PPTT'ye gitmeden e devlet şifresi nasıl alırım? Detaylar haberimizde...

PTT'ye gitmeden e devlet şifresi alınabilir mi?

Herhangi bir PTT şubelerine gitmeden şifre alınamaz ancak e-devlet sistemine giriş için farklı yollar bulunmaktadır. Bu yönetmler şöyledir:

-İntenet bankacılığı müşterisiyseniz, giriş.turkiye.gov.tr/giris/banka-giris sayfasına girmeniz gerekiyor.

-Kullandığınız bankanın üzerinden sisteme giriş yaptığınızda e-devlet kapısı açılacaktır.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

E devlet şifresi ücretsiz alınabilir mi?

E-devlet şifresi online olarak satılabilen bir şey olmadığı için güvenlik sebebi nedeniyle bu şifreyi ücretsiz olarak satın almak mümkün değildir. Sadece PTT şubeleri üzerinden olınabilen şifrenin satın alma ücreti ise 2 TL dir. T.C. kimlik beyanı yapan ve bu ücreti ödeyen her vatandaş sistemi kullanabilir.

E devlet kaydı nasıl yapılır?

E-devlete kayıt olmak için vatandaşların herhangi bir başvuru veya form doldurmasına ihtiyaç yoktur. Sadece PTT üzerinden e-şifresi satın almaları yeterlidir. E-devlete giriş yapmak ve kayıt açmak için yapılacaklar:

-Herhangi bir PTT şubesine gidip şifrelerini satın aldıktan sonra, e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

-Sisteme kayıt olmak için T.C. nizi ve şifrenizii yazarak giriş yapmak gerekmektedir.

- E-devlete ilk defa giren vatandaşlar için ise mail adresi ve cep telefonlarını dikkatlice yazmalı ve doğrulaması istenmektedir.

- Ardından yeni şifrenizi de girdikten sonra e-devlet sisteminden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Telefon ile e devlet şifresi alınabilir mi?

Vatandaşların telefonlarından e-devlet şifresi alması, vatandaşların özel bilgilerinin güvenliğini ve korunmasını ihlal edebileceği için mümkün değildir. PTT üzerinden her türk vatandaş için özel olarak şifreler hazırlanmıştır. Bu şifreleri PTT şubelerinden satın almadan sisteme giriş yapmak mümkün değildir.

Sms ile e devlet şifresi alınabilir mi?

E-devlet kapısı çok yüksek güvenlik önlemleri alan bir sistem olduğu için Sms üzerinden herhangi bir şekilde e-devlet şifresini almak söz konusu değildir. Şifreyi PTT’lerin vermesinin en büyük sebebi de bu güvenliğin korunması içindir. Kısacacı her e-devlet şifresi almak isteyen vatandaş PTT şubelerine uğramalıdır.

İntenet üzerinden e devlet şifresi alınabilir mi?

E-devlet şifresini daha önceden almış ve unutan vatandaşlar dışında hiç kimse PTT’ye gitmeden intenet üzerinden e-devlet şifresini alamaz.Şifresini unutanlar sisteme girip, bilgilerini doldurarak PTT ye gitmeden şifrelerini yenileyebilirler. Evinden çıkamayan vatandaşlar için ise en yakın akrabaları tarafından sağlık raporlarıyla beraber Ptt şubesine vekalet başvurusu yapabilir ve e-devlet şifresi alabilirler. Aksi herhangi bir durumda PTT şubesine gitmeden şifre alabilmenin mümkünatı yoktur.

E devlet şifresini unutanlar ne yapmalı?

Eğer e-devlet şifrenizi unuttuysanız PTT şubelerine uğramadan da şifrenizi yenileyebilirsiniz. Bunun için yapılması gerekenler:

- Şifresini unutanların e-devlet sayfasına girmesi ve burada bulunan şifremi unuttum kısmına tıklaması gerkemektedir.

-Daha sonra kimlik tipi, T.C. kimlik seri numarası, cüzdan ve seri numarası gibi bilgileri girmesi gerekmektedir.

- Ardından sayfanın altındaki güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir.

- Ardından ise anne adı, baba adı gibi bilgileri de yazmanız gerekmektedir.

-Bu bilgileri eksiksiz ve doğru yazan vatandaşların cep telefonlarına gelen doğrulama kodunu da sisteme girdikten sonra yeni şifrelerini oluşturabilirler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Süleyman tarhan

E devlet şifrem yok almak istiyorum

Ayşe

E devlet şifresi almak istiyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23