• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PTT ücretsiz maske nasıl istenir? | PTT ücretsiz maske başvuru

Yeniakit Publisher
2020-04-05 20:22:00 -
PTT ücretsiz maske nasıl istenir? | PTT ücretsiz maske başvuru

PTT ücretsiz maske nasıl istenir? Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların market ve pazarlara maske ile gitmesi kararlaştırıldı. Hal böyle olunca vatandaşların maskeye olan ihtiyaçları arttı. Son olarak PTT ücretsiz maske dağıtılı yapacağını duyurdu. Milyonlarca kişi "PTT maske nasıl istenir?" , "PTT ücretsiz maske kimlere gelecek?" , "PTT ücretsiz maske nasıl talep edilecek?" , "PTT ücretsiz maske talep etme sayfası" konularını araştırıyor. İşte, PTT ücretsiz maske başvuru.

Tüm dünya gibi Türkiye’de koronavirüse karşı büyük bir savaş veriyor. Bu nedenle 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları bulunanların sokağa çıkması yasaklandı. 3 Nisan’da ise 20 yaş altının sokağa çıkması yasaklandı. Ayrıca vatandaşların pazar ve marketlere giderken mutlaka maske takması istendi. Hal böyle olunca maskeye olan ihtiyaç arttı. PTT ücretsiz maske gönderimine başlayacağını duyurdu. İşte, detaylar.

Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, her vatandaşa haftalık 5 adet cerrahi maske ücretsiz dağıtılması kararı alındı.

PTT ücretsiz maske kimler alabilecek?

Yapılan açıklamaya göre ücretsiz maske dağıtımı 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları kapsamayacak. Yapılan açıklamada:

Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

PTT ücretsiz maske nasıl istenir? | PTT ücretsiz maske başvuru

TC kimlik numaranızı, doğum tarihinizi ve adres bilgilerinizi girdikten sonra kaydınız oluşturulacak.

PTT ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23