• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PTT personel alımı başvuru tarihleri | PTT personel alımı şartları hangi iller?

Yeniakit Publisher
2022-08-09 18:07:00 -
PTT personel alımı başvuru tarihleri | PTT personel alımı şartları hangi iller?

PTT personel alımı 2022 başvuru şartları maaşlar | PTT'de çalışmak isteyenler alımların ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Peki, PTT personel alımı başvuruları nereden nasıl yapılır?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nde görev almak isteyenler 2022 yılı alımlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

PTT personel alımı başvuru tarihleri | PTT personel alımı şartları hangi iller?

PTT'nin 2022 yılı içerisinde 55 bin personel alımı yapması bekleniyordu. Ancak geride kalan 8 ayda bu yönde beklenen bir açıklama gelmedi. Şimdilik PTT personel alımına ilişkin bir ilan mevcut değil. PTT personel alımına ilişkin bir ilan yayımlandığında haberlerimizde yer vereceğiz.

PTT personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Daha önceki alımlarda başvuru şartları şöyle:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde

istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23