• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pokemon'u ararken 4 kilo verdi

Yeniakit Publisher
2016-07-13 17:40:00 -
Pokemon'u ararken 4 kilo verdi

Dünya'da hızla yaygınlaşan Pokemon GO oyunu Türkiye'de de oyuncularını sokağa döktü. Bir ünivresite öğrencisi Pokemon peşinde 30 kilometre yol yaptı, 4 kilo verdi.

Edirne'de ellerinde akıllı telefonlarıyla pokemon arayan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Trakya Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği eğitimi gören Kazım Timişkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pokemon GO harika bir oyun. Dünyada büyük yankı uyandırdı. Mücadele ve azmin ön plana çıktığı yaş sınırı olmayan bir oyun olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Edirne'de çarşı, cami, köprü ve heykel yanlarının pokemon oyuncularının uğrak yeri olduğunu dile getiren Timişkan, insanların şehri usanmadan gezdiklerini ve pokemon avladıklarını söyledi.

Mücadelenin üst seviyede olduğu oyunda kırmızı, mavi ve sarı olmak üzere belirli merkezleri kontrol etmeye çalışan 3 takım olduğunu belirten Timişkan " Merkezleri koruyan bu takımların oyuncuları belli duraklara da uğrayarak pokemonları için gerekli eşyaları toparlıyorlar. Oyun pokemon avcılarını şehrin farklı noktalarına ihtiyaçlar için yönlendiriyor." dedi.

4 GÜNDE 30 KİLOMETRE YOL
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Oyunun bazen bir Pokemon için kilometrelerce yürütebildiğini ve insanları spora yönelttiğini dile getiren Timişkan, eskiden insanların odalarına kapanıp oyun oynadıklarını ancak bu oyunla insanların daha aktif olduğunu anlattı.

Oyunun, sosyal anlamda büyük yararı olduğunu aktaran Timişkan, "Pokemon avlamak için 4 günde 30 km yol katederek 4 kilo verdim. Türkiye'nin her yerinde pokemon var. Deniz ya da nehirde su pokemonları, toprakta toprak pokemonları gibi. Elinde telefon olan herkesle konuşuyoruz. Yeni arkadaşlar edindik. Beraber tanışıp gezdiklerimiz oluyor. Bu oyun insanları sosyalleştiriyor. Oturarak oynanamıyor. Gezmeyle birlikte insanlarla etkileşim halinde oluyoruz." şeklinde konuştu.

Her yaştan insanların pokemon avladığını söyleyen Timişkan, şu an beta seviyesinde oynanan oyunun Türkiye'de çıktığında daha da büyümesini beklediğini aktardı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23