• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’dan çevre terörizmi

Yeniakit Publisher
2021-08-01 09:30:00 -
PKK’dan çevre terörizmi

Daha düne kadar kundaktaki bebeklere kurşun sıkacak kadar alçaklaşan PKK, hükümetin kararlı operasyonları sonrası bitme noktasına gelince bu defa da ormanlarımızı hedef almaya başladı. Yurt içi ve yurt dışında bitme noktasına gelen ve başlarını inlerinden çıkartamayan alçaklar, örgüt elebaşlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda ormanlarımızı tutuşturuyor.

 Hakkı Bilir  İstanbul 

Organize yangınlar hakkında Akit’e konuşan duayen isimler, çaresiz kalan terör örgütünün ormanlarımıza yönelik sabotaj eylemleri gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor. 

Sahada çaresiz kaldıkça ormanlarımıza saldırıyorlar

Gazeteci Yazar Murat Özer, şu değerlendirmede bulundu: “Güvenlik güçlerimizin ülke içindeki terör unsurlarını ezip geçtikten sonra, Irak ve Suriye’deki terör kamplarını yerle bir etmesi karşısında çaresiz kalan örgüt, kendisine en çok yakışan şeyi yapıyor: İçindeki tüm canlılarla birlikte ormanlarımızı ateşe veriyor. Nasıl bu kadar merhametsiz olabilirler diye düşünebilirsiniz. Fakat 40 yılda içlerinde bebeklerin de olduğu 50 bin insanımızı hunharca katleden bir örgüt, ağaca, bu ağaçların içinde yaşamını sürdüren hayvanlara acır mı? Hâlâ ne kadar koordineli eylemler yapılabildiği mesajı veriyorlar fakat bütünüyle köşeye sıkışmış durumdalar.”

Sabotajların emrini elebaşlarından aldıklarını belirten Özer, şöyle devam etti: “PKK’lı terörist başı Murat Karayılan, ‘2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. Silahımız yoktur diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir’ diyordu. Öyle de oldu. Son dört yıldır çıkan orman yangınlarının önemli bir kısmını, Türkiye’nin ekonomisine zarar vermek isteyen terör örgütünün gerçekleştirdiği çok açık. Şu ana kadar 20’si Adana, 10’u Antalya’da olmak üzere 63 farklı yerde aynı anda başlayan yangınları tıpkı 2019’da olduğu gibi PKK’nın yangın çıkarma birimi olarak faaliyet gösteren ‘Ateşin Çocukları’ isimli terörist yapı üstlendi.”

Kibrit terörizmine soyundular

Hukukçu Yakup Alar da şunları ifade etti: “Özellikle  son yıllardaki başarılı terör operasyonları sonucu olarak her yönden çöken terör örgütü PKK daha az masraf ve maliyet gerektiren ancak ekonomik olarak zarar vermeyi amaçlayan çevre terörizmine yönelmiştir. Bu sabotajlar PKK tarafından bir strate-jinin parçası olarak uygulanmış ve uygulanmaya da devam etmektedir. Operasyon kabiliyetini kaybeden PKK kibrit terörizmine soymuştur.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eli kanlı yapılanmanın güç kaybettiğine dikkat çeken Alar, değerlendirmelereni şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz dönemlerde de Terör örgütü PKK’ya bağlı ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ isimli terör grubu da orman yangınlarını üstlenmişti. Türkiye’nin özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren terörle mücadelede sonuç alıcı hamleleri, başarılı terörle mücadele operasyonları gerçekleştirmesi PKK’nın hareket kabiliyetini kaybetmesine sebebiyet vermiş, panikletmişir. Bu kapsamda terör örgütü PKK, yaz aylarında orman sabotajları gerçekleştirerek dikkat çekmeye çalışmaktadır. Operasyon kabiliyetini kaybeden PKK kibrit terörizmine soymuştur.”
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikail okuroğlu

YARABBİ SEN EN İYİSİNİ BİLİRSİN BİLİRSİN BİLİRSİN AMİNN.

kardeş

Kimin pkk sı.Kemal,Meral ve Temel ciğimin pkk sı.Kimin pkk sı. Zillet ittifakının pkk sı. Bir soru.Şimdi ben PKK nın reklamını mı yapmış oldum acaba.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23