• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Piyaz nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-05-02 17:53:00 -
Piyaz nasıl yapılır?

Köfte ve et yemeklerinin yanına bir hayli yakışan piyazı iftar sofranız içinde hazırlayabilirsiniz. Peki, piyaz için hangi malzemeler gerekli? Tam ölçülü piyaz tarifi

Türk mutfağının geleneksek salatalarından biri olan piyazı; et, balık ya da köftenin yanına hazırlayabilirsiniz.

Piyaz tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • 4-5 sap maydanoz
  • Limon
  • Kuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Pul biber

Piyaz nasıl yapılır?

Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün fasulyeyi güzelce haşlayın. Derin dondurucunuzda önceden haşladığınız fasulye varsa onu da kullanabilirsiniz.

Soğanları, domatesi, maydanozları doğrayın.

Ardından tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Servis aşamasında piyazı maydanoz arzu ederseniz de haşlanmış yumurta ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23