• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pınar Gültekin'in hakimi de Anadolu'ya yollandığında aynısını söyleyebilecek misin?

Yeniakit Publisher
2022-06-21 22:07:00 - 2022-06-21 22:13:05
Pınar Gültekin'in hakimi de Anadolu'ya yollandığında aynısını söyleyebilecek misin?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Pınar Gültekin'i vahşice katleden CHP'li anne-babanın oğlu Cemal Metin Avcı'ya uygulanan "Haksız tahrik" indirimini AK Parti iktidarına bağladı.

 Yeniakit.com.tr 

Fatih Altaylı Habertük'teki köşesinde, "Suç ve Ceza, Sürgün ve Zulüm" başlıklı yazısı ile Pınar Gültekin cinayeti üzerinden AK Parti iktidarını hedef aldı.

Altaylı, CHP'li anne-babanın canavar oğlu Cemal Metin Avcı'ya verilen hapis cezasının az oluşunu eleştirdi.

Fatih Altaylı, katil Avcı'ya verilen "haksız tahrik" indirimine değinerek, "Gencecik bir kızın, öldürüp, parçalanmasını ve varillerde betonlanmasını hafifletecek ne gibi bir tahrik görmüş mahkeme heyeti acaba..." diye sordu.

Pınar Gültekin hakimi Anadolu'ya yollandığında da, en gözde kentten, ücra yerlere yollandı diyecek misin?

Cemal Metin Avcı'ya verilen cezadaki indirimi AK Parti iktidarına bağlayan Altaylı, "Ben size bir şey söyleyeyim, bu kararı, bir gün önce yapılan Adalet Bakanlığı’ndaki atamalardan bağımsız düşünemezsiniz. İktidarın beğenmediği, işine gelmeyen, hoşlanmadığı, kendi yaklaşımına ters gördüğü kararları alan, alamasa bile muhalefet şerhi koyduran, iktidarın isteği doğrultusunda alınan kararlara uymayan tüm hakimler ve savcılar 'sürgüne' tabii tutuldu. En prestijli görevlerden, olabilecek en düşük seviyeli görevlere atandılar." ifadelerini kullandıktan sonra, şunları kaleme aldı:

Ve ertesi gün Pınar Gültekin’in katili ile ilgili karar geldi. Siz bu kararı veren yargıçların, İstanbul Sözleşmesi’nden üstelik de hukuksuz ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde çekilen bir iktidarın, bir kadın katiline yüksek ceza verilmesinden mutsuz olacağını bilmediğini mi zannediyorsunuz.

O hakimlerin, "Yahu şimdi ağır bir ceza verirsek, durduk yerde birilerini kızdırabiliriz. En iyisi kanuna göre cezayı verelim, kafamıza göre de ağır tahrik indirimi yapalım" dememesi sizce mümkün müydü!

Elbette ki değildi.

Zaten demediler de. Uydurdular bir tahrik, geçtiler.

Çünkü asıl tahrik edilen adaletti.

Sürgünle tahrik edilmişlerdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kuzey orhun

Kararı veren hakim de savcıda suça iştiraktan derhal yargılanmalı. Ama hiç kimse bunu dile getirmiyor,onun için hakimler istedikleri gibi böyle adaletle tamamen ilgisi olmayan kararlar veriyorlar ve gelecektede verecekler çünkü yaptıkları yanlarına kar kalıyor.

Trakya

Ya sen nasıl insan be şerefsiz adam, senin çoluk çocuğa bu olay olsaydı aynısını soylermiydin. Belki ki bunun CHP li bağlantısı var işte
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23