• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Petrol için korkunç tahmin: O fiyata çıkabilir!

Yeniakit Publisher
2022-03-09 15:50:00 -
Petrol için korkunç tahmin: O fiyata çıkabilir!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya'dan tüm enerji alımlarını durdurma kararı almasıyla Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2.5 yükselerek 131 dolara çıktı. NTV yayınına katılan Enerji Uzmanı Arif Aktürk, hem yeni yaptırımı hem de son günlerde yükselen petrol fiyatlarını değerlendirdi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın etkisi petrol fiyatlarına yön veren ana unsur olmaya devam ediyor.

ABD'nin Rus petrolüne yönelik ambargo kararının ardından petrol fiyatlarındaki ralli devam etti.

NTV yayınına katılan Enerji Uzmanı Arif Aktürk, 130 doların sürdürülebilir bir rakam olmadığını vurgulayarak, "Petrol için şunun altını çizmek lazım daha fazla artış ve şu andaki seviyeler petrole olan talebi azaltıyor. 2022 yılında 5.2 milyon varil ilave bir talep gelecek iken bu talep tam tersi noktaya çalışacak. 130 dolar sürdürülebilir bir rakam değil.

Belki ABD Başkanı Joe Biden Rusya'yla petrol ve doğalgaz ithalatının yasaklandığını açıkladıktan sonra 140-145 dolarları görür ama ondan sonra düşme trendine girer" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Lol

200 dolari bulur. Isteseler 1000 de yaparlar kim tutabilirki? Yakinda burda 33 u gorur mazot herhalde

Ünal

Ya arkadaş varili 90 dolarken 10.5 YTL olan benzin yüzde elli artışta 145 dolar varsayalım 15.75 olması lazım. Bu işte acayip bir dümen var
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23