• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Peş peşe geliyor! Rusya'dan yeni Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2021-09-21 14:46:00 -
Peş peşe geliyor! Rusya'dan yeni Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan da Türkiye ile ilgili açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’da sonuçları dün belli olan parlamento seçimlerinin Kırım’da düzenlenen kısmını tanımayacakları açıkladı.

"Üzüntü duyuyoruz"

Rusya'yı derinden sarsan açıklama Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin'in Sözcüsü Dmitriy Peskov’a soruldu. Peskov soru karşısında şunları söyledi:

“Bu gibi açıklamaları kabul etmiyoruz ve bunu açık bir biçimde Türk meslektaşlarımıza söylüyoruz. Kırım konusu, (Ankara ile) görüşlerimizin bütünüyle birbirinden farklı olduğu bir konu. Türkiye’nin bu pozisyonu nedeniyle üzüntü duyuyoruz, fakat gerçekliğe ve işlerin gerçekteki durumuna saygı gösterilmesi suretiyle, zamanla bu konuda siyasi irade gösterileceğini ve Türkiye’nin bu pozisyonunu değiştireceğini umuyoruz.”

"Türkiye tabii ki bizim partnerimiz ve görüş ayrılığı yaşadığımız mühim meselelerin olması ikili ilişkilerimizin her yönüyle gelişimi ve bölgesel meselelerde yaptığımız işbirliği önünde engel değil ve olmamalı da” diye devam eden Kremlin Sözcüsü, ülkeler arasındaki işbirliğinin devam etmesi gerektiğini, zira bunun her iki tarafın da çıkarına olduğunu kaydetti.

Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: “(Ankara ile) görüş ayrılığı yaşadığımız noktalara geri dönecek olursam, bu meseleler konusunda, kendi pozisyonumuzu açıklayarak ve er ya da geç pozisyonlarımızın birbirine yaklaşmasını sağlayacağımıza inanarak Türk tarafı ile çalışmaya devam edeceğiz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zaharova da açıklama yapmıştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bu tür açıklamaları asla göz ardı etmiyoruz. Eğer Moskova'dan ilgili kınamaları, hatırlatmaları ve eleştirileri duymaktan yorulmamışlarsa, demek ki sabırlılar. Ancak bu, ikili ilişkilerin gelişmesi lehine olmayan çıkarımlarda bulunmamızdan başka bir şeye yol açmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Rusya’da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin Kırım sonuçlarının Türkiye açısından ‘hukuki bir geçerliliği bulunmadığını’ söylemişti

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KIRIM HANI MURAT GİRAY HAN 2NCİ VİYANA SAVAŞINDA KİBİR GURUR YAPMASININ BEDELİNİ 1650 BUYANA ÖDEYELER İBRET ALSIN

TARİH TEKERÜR ETMEZ TARİHTEN DERSALMAYAN KIYASLAMIYAN BEN BANANE DİYELER BEDELİNİ GELECEK NESİLERE ÖDETİR ÖDEYEN NESİLERDE CEHENMEMDE HAKKINI ALIR

mevhibe inal

Rusyayı Kırımda-Ukrayna'da görmek istemeyenlerle Türkiyeyi Kuzey Kıbrıs-Suriye-Lübnan'da görmek istemeyenler aynı takım!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23