Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde bu hafta aralıklarla sağanak yağışlar etkili olacak. Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, özellikle perşembe günü Çanakkale ve İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı. İstanbul ve Ankara'da da kısa süreli yağış geçişleri görülecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin bilgileri paylaştı.
YURT GENELİNDE ARALIKLI YAĞIŞLAR
Özdemirci, yarın (Çarşamba) Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirdi. Yağışların perşembe ve cuma günleri de farklı bölgelerde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT
Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, yurdun büyük kesiminde beklenen yağışların kuvvetli olmayacağını, ancak perşembe günü Çanakkale ile İzmir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak beklendiğini vurgulayarak dikkatli olunması çağrısında bulundu. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği, cuma gününden itibaren ise özellikle kuzey bölgelerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağı aktarıldı.
ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE DURUM
İstanbul'da yarın çok bulutlu bir hava beklenirken, Anadolu Yakası'nda kısa süreli yağış geçişleri görülecek. İzmir ve Ankara'da da yarın yağış bekleniyor. Perşembe ve cuma günleri boyunca üç büyük şehirde de kısa süreli yağışların görülebileceği ifade edildi.

