• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pentagon sözcüsüne Türk F-16’larına S-300 kilidi sorusu soruldu

Yeniakit Publisher
2022-09-07 01:24:00 -
Pentagon sözcüsüne Türk F-16’larına S-300 kilidi sorusu soruldu

Yunanistan’ın NATO görevi icra eden Türk F-16 uçaklarına S-300 hava savunma sistemleri ile radar kilidi atması iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırırken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

Yunanistan, provokatif tacizlerinin seviyesini NATO görevi icra eden Türk F-16’larına Girit açıklarında S-300 hava savunma sistemleri ile kilit atmakla bir üst noktaya taşıdı, ancak Pentagon bu eylemlere yönelik soruları yanıtsız bırakıyor.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, AA muhabirinin "Yunan S-300’leri NATO görevi icra eden Türk F-16'larına kilit attı, bu sizce kabul edilebilir bir davranış mı?" sorusuna "Bu konuda söyleyebileceğim bir şey yok." yanıtını verdi.

Muhabirin, "ABD de NATO görevi kapsamında birçok yabancı ülkenin hava sahasında uçuyor. ABD’ye böyle bir görev sırasında bu tür bir şey yapılırsa bu sizin için kabul edilebilir bir durum olur mu?" sorusuna Ryder, "(ABD Savunma Bakanı Lloyd) Austin geçmişte hem Türk hem de Yunan mevkidaşıyla konuştu ve Ege’deki tansiyonları yapıcı bir diyalogla düşürme çabalarının devam etmesi gerektiği çağrısında bulundu." ifadelerini kullandı.

Sözcü, sorulara doğrudan yanıt vermekten kaçınırken, Pentagon bu konuyu salt askeri bir meseleden çok diplomatik bir sorun olarak görüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş07

Kaçınacak tabi. Biz tezgahladık. Bizim haberimiz vardı mı diyeceklerdi. Yunanistan şu anda abd nin eyaleti durumundadır. Bu vesileyle Yunanistan abd nin izni olmadan Türkiye nin sineğine bile ayna tutamaz.

HAİNLER KEFERELER GAVURLAR BİTTİNİZ

Büyük şeytanın oyunu anlamadıkmı yani. Zaten kendisi yaptırıyor. Onların derdi kaos zulüm ve kan gözyaşı. Allah yardımcımız olsun. Bu seçim öncesi çok sıkıntılı bir durum inşallah birşey olmasın. 3 dünya savaşı bile çıkarır bu hainler. EY MÜSLÜMANLAR UYANIN ARTIK VE KENDİNİZE GELİN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23