• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patates borani nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-12-22 15:09:00 - 2021-12-22 15:15:22
Patates borani nasıl yapılır?

Patates boranisi damaklarınıza lezzet katacak.

Patates Borani tarifi

Malzemeler

  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet haşlanmış iri patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Patates borani sosu için
  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Salça
  • Domates sosu
  • Kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun.  Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavurun.  Bir kapta patatesleri püre haline getirdikten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.  Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edin.  Harçla yoğrulan patatesleri yuvarlayıp servis tabağına dizin.  Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine dökün.  Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atın.  Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdirin.  Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis edin. Afiyet olsun.

Boranı: yoğurtla hazırlanan bir aperitiftir. 

Ispanak borani nasıl yapılır? Kolay tarif

Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp yağda kavuralım. Ispanağı iyice yıkayıp bir parmak eninde doğrayıp sıcak suda 5 dk haşlayalım. Haşlanmış nohutu ve ıspanağı tenceremize ekleyelim, üzerini çok az geçecek miktarda su ekleyelim, kaynayınca tuzlu süzme yoğurdumuzu yemeğin suyuyla açarak yemeğimize ekleyelim.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23