• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Parti kuracağı iddia ediliyordu! Ahmet Davutoğlu'ndan çok konuşulacak açıklama

Yeniakit Publisher
2019-04-22 15:27:00 -
Parti kuracağı iddia ediliyordu! Ahmet Davutoğlu'ndan çok konuşulacak açıklama

Yeni parti kurulacağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu, 31 Mart yerel seçiminin ardından sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kuracağı iddia edilen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından bugün Facebook hesabından bir açıklama yaptı.

"Bu satırları yazarken dahi bu borçluluk duygusundan kaynaklanan ağır sorumluluğun yükünü omuzlarımda hissediyorum. Bu bağlamda partimizin ve ülkemizin geleceği ile ilgili tespitlerimi milletimizin derin vicdanına arz ediyorum." diyen Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Temel değerler ve ilkeler düzeyinde yaşanan savrulma siyasi söylemimizi doğrudan etkilemiştir. Son yıllarda partimizin insan-odaklı, insan haklarına dayalı, özgürlükçü, reformcu, kuşatıcı, kendinden ve geleceğinden emin siyasi söyleminin yerini devletçi, güvenlikçi, statükocu ve salt beka endişelerine dayalı bir söylem almıştır.

Partimiz gerçeklerle yüzleşmeli

31 Mart seçimleri basiret ve sağduyuyla incelememiz gereken önemli sonuçlar doğurmuş, dikkate almamız gereken önemli mesajlar vermiştir. Partimizin ve ülkemizin geleceği için bu mesajların doğru anlaşılması ve gereğinin yapılması büyük bir önem arz etmektedir. Milletimizin tercihlerindeki değişikliklerden gerekli mesajlar çıkarılmaz, atılması gereken adımlar kararlılıkla atılmaz ise hem AK Parti olarak bizleri hem de ülkemizi zor bir dönem beklemektedir. Bu çerçevede, başta hareketimizin kitleselleşerek iktidara yürümesinin önemli sembolleri olan ve çeyrek asırdır kadrolarımızın yönetiminde bulunan İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarında alınan sonuç olmak üzere, partimizin toplumsal desteğinde görülen azalma gerçeğiyle yüzleşmek ve bunu sağduyulu bir şekilde değerlendirmek durumundayız.

Partiyi yönetmeye çalışan paralel bir yapı

Kendisini partimizin kurullarının üstünde gören ve adeta paralel bir yapı gibi partiyi yönetmeye çalışan bir odağın ortaya çıkması ve partinin seçilmiş yetkililerini ve kurullarını devre dışı bırakmaya kalkışması, teşkilat kurumsallaşmasının özünü sakatlamıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İttifak siyaseti partimize zarar verdi

İttifak siyaseti partimizi dar bir siyasi dile ve kimliğe hapsederek, ülkenin her bölgesini ve toplumun her kesimini kucaklayan özgün duruşumuza zarar vermiştir.

Özetle bugün partimiz, her açıdan bir yenilenme ihtiyacı içindedir.

FETÖ ile mücadele konusunda soru işaretleri var

Bazı durumlarda, örgüt okullarında okumuş, kardeş ya da akrabaları örgütün ve darbe sürecinin önemli elemanları arasında olan kişilerin en üst düzey devlet görevlerine atanmasında sakınca görülmezken alt düzey bir memurun yakınlarından birinin yine alt düzey bir ilişkisi sebebiyle işten çıkarılması kamu vicdanında FETÖ ile mücadele konusunda soru işaretleri oluşturmaktadır.

Kaygı ve önerilerimi Cumhurbaşkanımıza da arz etmiştim

Türkiye’nin sivil, demokratik ve bütüncül bir anayasa ihtiyacı, her zamankinden daha fazladır. Sistem değişikliğini içeren son anayasa değişikliği paketinin TBMM'ye sunulmasından hemen sonra kaygı ve önerilerimi, sözlü ve yazılı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz etmiştim. Ne yazık ki, geçen sürede yaşadıklarımız bu endişelerimi haklı çıkarmıştır.

Üzülerek belirtmeliyim ki yeni sistem, hem yapılanması hem de uygulama tarzı itibarıyla milletimizin beklentilerini de karşılamamaktadır. Bu çerçevede, sistem değişikliğine ilişkin ciddi ve samimi bir muhasebe yapmamız gerekmektedir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23