• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel’den kumpas tezgâhı

Yeniakit Publisher
2014-06-22 08:08:00 - 2014-06-22 09:11:32
Paralel’den kumpas tezgâhı

İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’in, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle verdiği 11 maddelik soru önergesinde hükümetin cemaate kumpas kurduğu iddia edildi. 17 Aralık’ta kumpasın alasını kuran paralel yapının, kendilerine kumpas kurulduğunu iddia etmesi ise haklarında yapılacak muhtemel soruşturmalara karşı ellerini güçlendirme çalışması olarak yorumlandı.

KORAY TAŞDEMİR / İSTANBUL - 17 Aralık tezgâh operasyonu kapsamında sahte ses kayıtları ile hükümete kumpas kuran paralel yapı, hükümetin kendilerine yönelik yasal girişimlerinin meşruiyetini sarsmak için kendilerine kumpas kurulduğu, haklarında eylem planı hazırlandığı algısı oluşturmaya çalışıyor. Paralel yapının medyadaki temsilcisi Zaman gazetesinin dünkü manşetinde yer alan habere göre, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM’ye İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi ve Gülen Cemaati’ne yönelik bir gizli eylem planının olup olmadığını sordu. Şahin’in bu girişimi hükümetin paralel yapıya yönelik yasal girişimlerinin dayanağını sarsmak ve olası soruşturmalarda halkın kafasında soru işaretleri meydana getirmenin ön çalışması olarak değerlendirildi.

PARALEL YAPI ÖN ÇALIŞMA YAPIYOR

Paralel yapının; hükümeti devirmek adına tezgâhladığı oyunların cezasız kalmayacağını anlaması üzerine, haklarında yapılacak olası soruşturmaları engellemek için İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’i kullanması ise manidar bulundu. Şahin’in, eski bakan olmasının etkisinden yaralanmak isteyen Zaman gazetesi ise, hükümetin cemaate yönelik kumpas kurduğu iddiasını pompalayarak Şahin’in ön çalışma mantığı taşıyan soru önergesini manşetine taşıdı. Paralel yapının bu sayede, halkın kafasında soru işaretleri oluşturmak ve haklarında olası soruşturmalara karşı ellerini güçlendirmeye çalışmak istediği ortaya çıktı.

KENDİLERİNİN İYİ BİLDİĞİ KUMPASI HÜKÜMETE ATFEDİYORLAR

“30 Mart seçimlerle birlikte hükümet ile parlamento üyesi İdris Naim Şahin tarafından parlamentoya verilen bu soru önergesinin hiçbir anlam taşımadığı çok nettir” diye konuşan Araştırmacı Yazar Zihni Çakır, “Şahin’in bu soru önergesine gelmeden önce bu paralel yapının Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi soruşturma süreçlerinde insanlara suç isnad edebilmek için yapmış olduğu manipülatif bilgi çalışmalarının aynısının kendilerine yapıldığını iddia ederek başlayan soruşturmaları kadük bırakma eylemi ortadadır” diye konuştu. Çakır, paralel yapının medyadaki uzantısı ile yaklaşık iki üç aydan bu yana Fetullah Gülen’e bağlı yapıya karşı hükümet tarafından bir kumpas hazırlığı yapıldığı ve derdest edilmek istendiğinin pompalandığını ifade ederek “Yapmış oldukları kurgu-operasyon iddialarının tamamını alın 7 yıl öncesine gidin; Balyoz, Poyrazköy gibi soruşturmalar sırasında o davaların sanıkların ifade ettiği beyanlarının aynısı. Bunlar işledikleri suçun yargı karşısında hesabının sorulacağı gün yaklaştıkça başlayacak olacak soruşturmaların meşruiyetini tartışmaya açmak için kendilerinin çok iyi bildiği yöntemi hükümete atfetmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23