• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özür dile bakalım!

Yeniakit Publisher
2018-05-21 11:26:25 - 2018-05-21 11:26:25
Özür dile bakalım!

Bir televizyon programına telefonla bağlanarak kendisini “Amerikalıların aradığını” ve Türkiye’nin Fetullah Gülen’i usulüne uygun şekilde istemediklerini söylediklerini iddia edip, söz konusu “Amerikalıların” kim olduğunun sorulması üzerine telefonu kapatan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin iddialarının tümü belgeleriyle çürütüldü.

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın Gülen’in iade süreciyle ilgili farklı tarihlerdeki resmi yazıları, Fetullah Gülen’in ABD’den “usulüne uygun” istendiğini tartışmasız şekilde ortaya koyuyor. Üstelik iade talepnamesine ilişkin belgelerin yanında İngilizce tercümeleri de bulunuyor.

İŞTE BELGELER!

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Fetullah Gülen’in ABD’den usulüne uygun şekilde istenmediğini iddia ederken ”Madem usulüne göre istiyorsunuz, bana bunun belgelerini gösterin” demişti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise “İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığı’ndadır. Sayın İnce, Adalet Bakanlığına gidip bizzat bu belgeleri inceleyebilirsiniz veya vekillerinize incelettirebilirsiniz” açıklaması yapmıştı.

İADEYE İLİŞKİN YAZIŞMALAR

Adalet Bakanlığı tarafından Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilen yazıların örnekleri ve Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından evrakların teslim alındığına ilişkin resmi yazılar ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 19 Temmuz 2016 tarihinde ABD Adalet Bakanlığı Suç Bölümü Uluslararası İlişkiler Birimine yazılan yazıda Fetullah Gülen’in geçici olarak tutuklanması talep ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muharrem İnce ABD’ye gönderilen belgelerin tercümesinin yapılmadığını iddia ederken Adalet Bakanlığı’nın gönderdiği yazılarda Türkçenin yanında İngilizce tercümelerin de olduğu açıkça görülüyor. Adalet Bakanlığı tarafından 3 Kasım 2017 tarihli Dışişleri Bakanlığı’na yazılan yazıda iade evrakının Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nde mühürlenmesini müteakiben ABD makamlarına iletilmesi, Fetullah Gülen’in ülkemize iadesi amacıyla tutuklanması ve iadesinin talep edilmesi isteniyor.

ABD’LİLER “TESLİM ALDIK” DEDİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde adalet Bakanlığı’na yazılan yazıda “Fetullah Gülen’in iade evrakı Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’na 23 Temmuz 2017 tarihinde iletilmiş olup, dosyaların teslim alındığına dair tutanak Washington Büyükelçiliğimizden alınmakta, ilişikte takdim kılınmaktadır” deniliyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından 4 Aralık 2017 tarihinde Adalet Bakanlığı’na yazılan yazıda ise, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği tarafından onaylanmış tercümeleri ile birlikte 20 Kasım 2017 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerine elden teslim edildiği bildiriliyor.

ADALET BAKANLIĞI AÇIKLADI

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Fetullah Gülen hakkında 15 Temmuz darbe girişiminden önce işlediği suçlarla ilgili dört (4) ayrı dosya üzerinden hazırlanan iade talepnameleri 19 Temmuz 2016 tarihli yazılarımız ekinde Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla ABD makamlarına iletilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ve Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast teşebbüsüyle ilgili olarak da üç (3) ayrı dosya üzerinden hazırlanan talepnameler ise 23 Temmuz 2017 ve 20 Kasım 2017 tarihlerinde muhatap devlete iletilmiş ve örgüt elebaşının iadesi istenilmiştir” denildi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23