• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özgür Özel TİP'li Şık'ın skandal sözlerini savundu! 'Bir milletvekili görüşlerini açıklayabilir'

Yeniakit Publisher
2021-06-10 23:33:00 - 2021-06-10 23:35:00

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TİP'li Ahmet Şık'ın '"Bu devlet katil. Ve evet bu devleti yıkmamız gerekiyor." şeklindeki skandal sözlerinin arkasında durarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

 Yeniakit.com.tr 

CHP'li Özgür Özel, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın "Bu devlet katil. Ve evet bu devleti yıkmamız gerekiyor." şeklindeki skandal sözlerini TBMM kürsüsünde savundu. Özel, "Ne kadar katılmazsanız katılmayın, milletvekilleri milletten aldıkları yetki ve görev gereğince görüşlerini ifade ederler." dedi.

'Ne kadar katılmazsanız, katılmayın...'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Özel, "Türkiye İşçi Partisi Milletvekili sayın Ahmet Şık'ın bir televizyon programındaki açıklamalarından sonra, dün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Grup toplantısında, kendisine karşı kullanılan ifadeleri son derece endişe verici buluyoruz. Ne kadar katılmazsanız katılmayın, milletvekilleri milletten aldıkları yetki ve görev gereğince görüşlerini ifade ederler." ifadelerini kullandı.

'Ahmet Şık'ın başına bir şey gelirse...'

CHP'li Özel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir başka siyasi partinin genel başkanının, bir milletvekiline 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti dediğin gibi olsaydı, senin yerin TBMM değil mezarlık olurdu' gibi ağzına alanı bile utandıran son derece endişe verici ifadeleri olmuştur. Bundan sonraki Ahmet Şık'a yönelebilecek her türlü fiziki saldırı, Ahmet Şık'ın başına gelebilecek herşey bu ifadeleri kullananları, bu ifadelerin sahiplerini sorumluluk altına alacaktır."

Devlet Bahçeli ne demişti?

"TİP'li bir milletvekilinin 'Bu devlet katil. Bu devleti yıkmamız gerekiyor. Evet Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil bir devlettir' iftiraları karşısında ne yapacağız? Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp, doğruca adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete 'katil' diyen bu soysuz, devletin her imkanından istifade ediyor. Hazinesinden maaşını alıyor. HDP'lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti 'katil' olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alayına böyle

Onun gibi vekili dom yaparım milletin vergisi ile aylık alıp bu ülkeyi devirmeye yıkmaya kim kalkarsa ismi fark etmez alayını dom yaparım kaniş sen muaf değilsin

İsmail

Bu kadar korkuyorsanız canınızdan adam olun. Fatih' alar, Yasin' ler bitmez . Canım ülkemde. Ya seveceksiniz, yada defolup gideceksiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23