• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osmanlı mutfağından günümüze: Tandır Çorbası

Yeniakit Publisher
2019-08-24 07:31:00 -
Osmanlı mutfağından günümüze: Tandır Çorbası

Akşam yemeğinde içinizi ısıtacak bir çorba arıyorsanız; doğru yerdesiniz. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan Tandır çorbası damaklarınızı şenlendirecek!

Bu akşam sevdiklerinizi tadıyla bir hayli şaşırtacak çorba hazırlamaya ne dersiniz? İşte, dillere destan Tandır çorbasının tarifi!

Tandır çorbası tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı kavurma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım su bardağı haşlanmış bulgur
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber

Üzeri için:

  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Tereyağını tencereye alın. Soğanı yemeklik doğrayıp erittiğiniz tereyağının üzerine ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine kavurma ve kimyonu ekleyin. Et suyunu ilave edip karıştırın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakliyatları, tuz ve toz karabiberi ekleyin kısık ateşte haşlayın.

Sarımsakları ince ince kıyıp tereyağında kavurun.

Pul biber ve kuru naneyi ekleyin karıştırıp altını kapatın. Çorbayı servis ederken üzerinde sosunu gezdirin.

Afiyet olsun.

Kaynak: meraklimelehat.com

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23