• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osman Kavala için dışarıdan Avrupa içeriden CHP çırpınıyor!

Yeniakit Publisher
2022-02-21 18:41:00 - 2022-02-21 19:23:04
Osman Kavala için dışarıdan Avrupa içeriden CHP çırpınıyor!

CHP'li vekiller, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamı yönünde verilen karardan sonra, birbiri ardına yaptıkları açıklamalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

 Yeniakit.com.tr 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gezi Parkı davasında, gezicilerin finansörü Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kavala dosyasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) intikalini oy çokluğu ile kabul ederek, Türkiye'ye karşı ihlal prosedörünü başlatsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizim mahkeme kararımızı tanımayanı biz de tanımayız." şeklindeki dik duruşu sürüyor.

Bugün açıklanan karardan sonra ise Avrupa Konseyi gibi bağımsız yargı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe koyan CHP'li vekiller, birbiri ardına Osman Kavala açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kavala'nın tutukluluğunun "hukuksuzluk" olduğunu öne sürerek, "Hukuk eliyle bu kadar hukuksuzluk ancak Tayyip Erdoğan'ın yönettiği ülkede olur. Osman Kavala'nın tutukluluğunun sonlanması gerekiyor. Kavala hakkında bir delil kırıntısı bile yok. Cezaevinde kaldığı her an, bizi demokrasiden uzaklaştırıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Kavala hakkındaki yargı kararı üzerinden hedef alan diğer CHP'liler şöyle:

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:

Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Daha önceden birleştirilen Çarşı ve Gezi Parkı davaları ise yeniden ayrıldı. Hepimiz biliyoruz ki; Bu karar mahkemenin değil, sarayın kararıdır!

CHP İstanbul Mileltvekili Sezgin Tanrıkulu:

Arkadaşımız Osman Kavala yine tahliye edilmedi. Verdiğiniz hukuksuz kararları kanıksamayacağız. Türkiye’yi uçurumun dibine getirirken sabıka kaydınızı genişletmeye devam ediyorsunuz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz HAN

HAYATINI İNCELEDİNİZ Mİ BU ADAMIN HEÇÇÇ İÇ AÇICI BİRİ DEĞİL SOROSLA BAGLANTILARI VAR MI ??? SOROS KİM VAKIFLAR KURARAK ÜLKELERDE KRİZLER ÇIKARTAN MACARİSTANDAN KOVULMUŞ SİYONİST …. TEKİ SOROSLA BAGLANTISI OLAN İÇERDEN ÇIKMAZZZZZ ÇIKAMAZ TÜRKİYE DÜŞMANLARI ASLA ÇIKARTILMAYACAK BİRİSİ BU ADAMA KUZENİM DİYORDU YOU TUBE DA VAR KİM BU HANFENDİ SİYASETÇİ KUZENİM DİYOR O ZAMAN O DA ONDAN

mustafa soyluturk

Anlaşılan mahkeme doğru karar veriyor.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23