• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oscar törenine damga vurdular! Brad Pitt kimdir? Renee Zellweger kimdir? Joaquin Phoenix kimdir?

Yeniakit Publisher
2020-02-10 15:25:00 -
Oscar törenine damga vurdular! Brad Pitt kimdir? Renee Zellweger kimdir? Joaquin Phoenix kimdir?

92. kez düzenlenen Oscar töreninin ardından dünyaca ünlü oyuncular için sosyal medyada art arda aramalar ve yorumlar yapıldı. Dünyaca ünlü oyuncular Brad Pitt, Renee Zellweger ve Joaquin Phoenix Oscar gecesine damga vurdu. Brad Pitt kimdir? Renee Zellweger kimdir? Joaquin Phoenix kimdir? Soruları arama motorlarından görüldü. Oscar töreninden sonra ünlü oyuncular gündeme nasıl damga vurdu? İşte detaylar

92. kez düzenlenen Oscar törenine dünyaca ünlü oyuncular Brad Pitt,  Renee Zellweger ve Joaquin Phoenix Oscar gündeme damga vurdu.

Brad Pitt kimdir? Renee Zellweger kimdir? Joaquin Phoenix kimdir? Soruları arama motorlarında boy gösterdi.

Oscar törenine damga vuran bu ünlü oyuncuların hayatını sizler için derledik... İşte detaylar

BRAD PİTT KİMDİR?

William Bradley Pitt (d. 18 Aralık 1963; Shawnee, Oklahoma, ABD), Amerikalı oyuncu ve film yapımcısı.

Missouri Üniversitesi'nin gazetecilik bölümünden mezun olmasına kısa süre kala, uzun süredir aklında olan aktörlük kariyerini başlatmak için ailesine Pasadena'daki bir Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam edeceğini söyleyerek Hollywood'a gitti.[kaynak belirtilmeli] Bir süre çeşitli tanıtımlarda tavuk kostümü giyip, limuzin şoförlüğü gibi işler yaptıktan sonra Dallas ve Another World gibi dizilerde küçük rollerde oynamaya başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1989'da Cutting Class isimli düşük bütçeli bir yapımda rol alarak ilgi çekti. Bundan iki yıl sonra People Magazin'in kendisine “Dünyanın En Seksi Adamı” unvanını layık görmesine neden olacak olan, Thelma & Louise'deki on beş dakikalık rolü geldi. Fiziksel özellikleriyle değil oyunculuk yeteneğiyle tanınmak isteyen Pitt, ilerleyen yıllarda bu fırsatı bulacağı Interview With The Vampire (1994), 12 Maymun (1995), Seven (1995), Fight Club (1999) gibi pek çok filmde oynadı.

Aynı zamanda yapımcılık yapmaktadır. 2006 yapımı En İyi Film Oscarı alan The Departed filminin yapımcısıydı.

2014 Oscar ödüllerinde Brad Pitt'in yapımcılığını yaptığı 12 Yıllık Esaret filmi en iyi film, en iyi uyarlama senaryo ödüllerini kazanmıştır. Oyunculuk alanında ilk Oscar ödülünü 2020'de Bir Zamanlar Hollywood'da filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında kazanmıştır.

RENÉE ZELLWEGER KİMDİR?

Renée Zellweger, 25 Nisan 1969 tarihinde Katy, Teksas, ABD’de doğdu. 1,63cm boyundaki güzel oyuncunun hayatı şöyle;

Babası Emil Eric Zellweger İsviçreli bir mühendis annesi Kjellfrid Iren Andreassen ise bir Norveç göçmeniydi. İlk eğitim yıllarını Katy’de geçirdi. Okulda ponpon kız (cheerleader), jimnastik ve drama klubünün faaliyetlerine katıldı. Daha sonra Austin’deki Teksas Üniversitesi’ne gitti. Kredisini tamamlamak amacı ile aldığı drama dersleri sonrası sahne hayatını sevmeye başladı. Üniversite yıllarında geçimini sağlamak amacı ile garsonluk yaptı.

Önceki erkek arkadaşılarından biri Altın Küre Ödülü sahibi Jim Carrey olarak bilinmektedir. Onla ilişkisinin Aralık 2000’de bittiğini ifade etmiştir. Bir ara White Stripes grubunun gitaristi Jack White ile birlikte olmuştur. 9 Mayıs 2005’te şarkıcı Kenny Chesney ile evlenmiştir. 2005 yılında bu ilişki de sona ermiştir. Zellweger bir Chelsea futbol kulübü fanatiği olduğunu söylemiştir.

RENÉE ZELLWEGER KARİYERİ

Üniversite sonrası aktrislik kariyerini ilerletmek üzere Los Angeles’a gitti. Reality Bites, Empire Records, The Whole Wide World, 8 Seconds ve Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation gibi filmlerde yardımcı oyunculuklar yaptı. Dünya çapında ise ilk kez 1996 yılında Jerry Maguire filmi ile tanındı. Sonrasında William Hurt ve Meryl Streep ile One True Thing, Morgan Freeman ile Nurse Betty filmlerinde oynayarak kariyerini geliştirmeye devam etti.

Bridget Jones’un Günlüğü filmi ile sanat çevrelerinin de dikkatini çekti ve yalnız bir İngiliz kızı canlandırdığı bu filmdeki performansı ile “en iyi aktris” dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. 2002 yılında Rob Marshall’ın Chicago filminde Catherine Zeta-Jones ve Richard Gere ile oynadı ve bir kez daha Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. Ödüle uzanması ise 2004 yılında oldu. Soğuk Dağ filmi ile “en iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülünü elde etti.

Daha sonra sanat hayatına en bilinenleri Bridget Jones: The Edge of Reason, Cinderella Man ve Miss Potter olan filmlerle devam etti.

RENÉE ZELLWEGER ÖDÜLLER VE ADAYLIKLAR

Kazandığı ödüller

Akademi Ödülü (Oscar):

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Judy

• En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü, Cold Mountain

Altın Küre Ödülü:

• Komedi-Müzikal film dalında en iyi kadın oyuncu Nurse Betty (2001)

• Komedi-Müzikal film dalında en iyi kadın oyuncu Chicago (2003)

• En iyi film dalında yardımcı kadın oyuncu Cold Mountain (2004)

Sahne Sanatçıları Ödülü:

• En iyi film ekibi Chicago (2003)

• En iyi baş rol kadın oyuncu Chicago (2002)

• En iyi yardımcı kadın oyuncuCold Mountain (2003)

BAFTA:

• BAFTA En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü Cold Mountain (2004)

JOAQUİN RFAEL PHOENİX KİMDİR?

Joaquin Rafael Phoenix , Leaf Phoenix olarak da bilinir, Amerikalı aktör, müzik videosu yönetmeni, prodüktör, müzisyen ve aktivist. Ridley Scott'ın yönettiği Gladiator filmindeki Commodus rolüyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu rolle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar ödülüne aday olmuştur. 2005 yılında bir biyografi filmi olan Walk the Line'da müzisyen Johnny Cash'i canlandırarak bir kez daha Oscar'a aday olmuştur. 2012 yapımı The Master filmindeki Freddie Quell rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bu ödüle 3. kez aday olmuştur. Bunun yanında Phoenix, bir röportajında Oscar ödülleri için 'bullshit' yorumunu yapmaktan çekinmemiştir.

Phoenix, 2008 yılında beklenmedik bir şekilde aktörlüğü bıraktığını ve rap müzisyeni olarak kariyerine devam edeceğini duyurmuştur. 1993 yılında aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle genç yaşta ölen aktör River Phoenix'in kardeşidir. Ayrıca 2019 yılında çekilen ve başrolünü oynadığı Joker filmindeki performansıyla Oscar'a 4. kez aday olmuştur.

Joaquin Phoenix, Oscar ödül töreni’ndeki konuşmasında doğal kaynakların tahribatı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Brad Pitt, ABD Başkanı Trump'ın azil sürecine gönderme yaparak, "Konuşma yapmam için 45 saniyelik sürem var. Senato'nun John Bolton'a tanıdığı süreden daha fazla" dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23