• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oruç nasıl açılır oruç açma duası oruç açarken hangi dua okunur?

Yeniakit Publisher
2018-05-17 13:52:00 -
Oruç nasıl açılır oruç açma duası oruç açarken hangi dua okunur?

Ramazan ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden mağfiretinden istifade etmek isteyen Müslümanlar ramazan ayının girmesini fırsat bilerek ramazan ayının her anının manevi olarak dolu dolu geçirmeyi istemekte. İftar vakti dua ve tövbelerin kabul edildiği bir vakittir. Peygamberimizin iftar anında okuduğu duayla iftar açmak gerek. Peki Peygamberimizin orucunu açarken okuduğu iftar duası nadir?

Ramazan ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden mağfiretinden istifade etmek isteyen Müslümanlar ramazan ayının girmesini fırsat bilerek ramazan ayının her anının manevi olarak dolu dolu geçirmeyi istemekte. Peki iftar vakti duaların kabul olduğu anlardır hiç şüphesiz. Peki oruç açma duası nedir. Oruç açılırken okunacak dua nedir, Peygemberimiz iftar saatinde hangi duayı okurdu 

İslam Alemi 2018 ramazan ayına yine gözyaşı ile girdi. Müslüman coğrafyasının içler acısı durumu Müslümanların huzurlu bir ramazan arzusunu güçlendirmekte. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen ramazan ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden mağfiretinden istifade etmek isteyen Müslümanlar ramazan ayının girmesini fırsat bilmekte. On bir ayın sultanı olarak bilinen ramazan aynı zamanda Kur’an ayıdır da. İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran ramazan ayı Allah’ın rahmetini kazanmada önemli bir mihenk taşı olmakta fırsatını bilenler için. Ramazda oruç tutan vatandaşlar oruçlarının sakatlanmaması için hassasiyet göstermekte. Vatandaşların özellikle en çok merak edip sorduğu Peygamberimizin Ramazan ayında orucunu açarken okuduğu iftar duası oruçluyken banyo yapmak mekruh mu? gibi soruların cevabı her oruç tutan vatandaşların için önem arz etmekte. İşte bu soruların cevabını haberin detayında okuyabilirsiniz.

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) İFTAR DUASI

 İftar vakti dua ve tövbelerin kabul edildiği ,rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğu bir vakittir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Ramazan ayında orucunu hurmayla açardı, şayet hurma bulamazsa su ile açmayı tercih ederdi. Allah Resulü (S.A.V.) orucunu açarken okuduğu dua nasıldı? Sorusuna ise şöyle cevap verilebilir. Peygamberimiz orucunu açarken iftar duası olarak “Allah’ım Senin rızân için oruç tuttum. Sana inandım. Sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açıyorum.” (krş. Ebû Dâvud, Savm, 22) derdi.

Oruç açmadan önce Şu duayı okuyarak da oruç açılabilir:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 "Allahümme leke sumtü ve bike Amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rızgıke eftartü ve savme gadin neveytü.

 Anlamı:Ey Allahın senin rızan için oruç tuttum,sana iman ettim,sana tevekkül ettim,senin verdiğin rızıkla iftar ettim,Ve Yarının orucuna nyet ettim"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23