• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Önder insanların hayatları ‘kamu spotu’ yapılmalı!

Yeniakit Publisher
2019-11-25 09:48:00 - 2019-11-25 09:51:29
Önder insanların hayatları ‘kamu spotu’ yapılmalı!

Öze dönüş seferberliğinden kaçarsak nesillerimiz farklı bir hale gelebilir!... Geçtiğimiz gün gazetemiz Akit’in “Nesli kaybetmeden özümüze dönüş şart” manşetiyle gündeme getirdiğimiz habere destek veren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Nesillerimiz milletin özünden koparılarak yetiştirilirse özellikle çevremizdeki Müslümanların çok olduğu ülkelerin haline düşeriz. Bir sosyal medya çılgınlığımız var. Burada bir özendiricilik söz konusudur. İnsanları toplumda farklı bir hale özendirmek yarınlarımıza güvenle bakamayacak hale geliriz." dedi.

Geçtiğimiz gün gazetemiz Akit’in “Nesli kaybetmeden özümüze dönüş şart” manşetiyle gündeme getirdiğimiz habere Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’dan destek geldi.

“Dini motifler özel günlere alet edilmemeli”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, öncelikle dinimiz dahilinde ve örf adetimize yönelik bir ölçü olması gerektiğini belirterek, “Özellikle son günlerde özel gün olarak adlandırılan günlerde dini motifleri kullanarak yapılan işler tabi ki bizleri sıkıntıya sokuyor. İnsanları ve milletleri bozmanın en güzel yolu kültürlerini yok etmektir. Topla tüfekle yıkamayan emperyal anlayış bizim kültürümüzü yozlaştırarak, dini değerlerimizi farklı hale getirerek bizi içten çökertmenin planını yapıyorlar. Dini motifleri kullanan insanların aşırılıktan kaçınmaları gerekir. Çünkü israf haramdır bunun ötesi berisi yok. Her şeyin fazlası israfa girer. Dolayısıyla bu israfın önüne geçmek bütün insanların görevidir” diye konuştu.

“Yarınlarımıza güvenle bakamayacak hale geliriz”

Bizim kültürümüz toplumumuzun gen yapısıdır” diyen Nuri Ünal, “Yeni yetişen yavrularımız, çocuklarımız bu milletin geleceğinde söz sahibi olacak kişilerdir. Bu insanlar milletin özünden koparılarak yetiştirilirse özellikle çevremizdeki Müslümanların çok olduğu ülkelerin haline düşeriz. Eğer biz çocuklarımız için doğru rol modelleri ortaya koyamazsak kendi ellerimizle zehirlemiş oluruz. Bir sosyal medya çılgınlığımız var. Bu platformda hangi alanda bakarsanız bakın kültürümüzü yozlaştırıcı bir sürü şeylerle karşı karşıyayız. Çünkü burada bir özendiricilik söz konusudur. İnsanları toplumda farklı bir hale özendirmek yarınlarımıza güvenle bakamayacak hale geliriz. Burada Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi bakanlıklara ve kendine dert edinmiş STK’lara çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Tarihimizden günümüze kamu spotu hazırlanmalı”

Ünal şöyle devam etti: “Toplumun kendi özüne, kendi kimliğine, hem milli, hem manevi değerlerine dönmesi gerekiyor. İlgili bakanlıklar tarihimizden günümüze kadar o önder insanların yaşayışlarını ‘kamu spotu’ şeklinde verebilirler. Çünkü televizyon dizileri insanları şatafata sürüklüyor. Dolayısıyla bir öze dönüş seferberliği yapılması gerekiyor. Bundan kaçamayız. Eğer kaçarsak gelecekte nesillerimiz farklı bir hale gelebilir. Ayrıca insanlar arasında bölünmeye de sebep olabiliyor.”   

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akın

Onlarda maşallah zaten bunun derdindelerdi...

meleknur

NE DURUYORSUNUZ KAYBEDİLECEK BİRGÜN BİLE YOK. İCRAAT ARTIK SÖYLEM ÇOKTAN BİTMELİ. İCRAAT NE GEREKİYORSA ÖNCE AİLEDE, SÜLALEDE VE SONRA TOPLUMDAN BAŞLANMALI BAŞARILI AİLELERİ VE ÇOCUKLARDA ÖZELLİK SAYGI VE DAVRANIŞ ŞEKİLLERİ ÖDÜLLENDİRİLME
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23