• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Önce kullandılar, sonra vurdular! YPG'nin havanları bakın nereden çıktı

Yeniakit Publisher
2019-10-25 11:37:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Önce kullandılar, sonra vurdular! YPG'nin havanları bakın nereden çıktı

Türkiye'nin başlattığı Barış pınarı Harekatı sonrası köşeye sıkışarak sivilleri hedef alan terör örgütü YPG'nin, saldırılarını Resulayn'daki Süryani kilisesinden yaptığı ortaya çıktı. Teröristlerin kiliseden ayrılırken kilisenin papazının evini de vurduğu öğrenildi.

YPG/PKK'lı teröristlerin Barış Pınarı Harekatı sırasında Resulayn'da Süryanilere ait bir kiliseden Türkiye'ye havan topu saldırısı düzenlediği ve bu saldırılarda papazın evini de vurduğu ortaya çıktı. Kilisenin bahçesinde teröristlerin havan topu saldırısı düzenlemek amacıyla kurdukları demir ayaklar dikkati çekti. İbadethanelerine dönen Süryani Katolik Kilisesi'nin Resulayn temsilcisi Fevvaz Abdülahed Ebu Selam, mabetlerinin zarar görmediğini ancak teröristlerin saldırısında papazın evinde hasar olduğunu aktardı: "Kiliseye geldikten sonra bahçedeki havan toplarını gördük. 3-4 farklı yere konuşlandırılmış. Bunlarla sivilleri vuruyorlardı. Kilise içerisinde şu noktayı vurdular. Burada Baba Hanna (Kilise papazı) kalıyordu. Evini YPG/PKK vurdu."

SMO'ya teşekkür ederiz

Kilise temsilcisi Ebu Selam, ibadethanelerinin 1932'de inşa edildiğini belirterek, "Kilise bu bölgede yaşayan bütün halka açıktı. İster Katolik ister başka bir mezhebe mensup olsun ihtiyacı olan herkes girebilirdi. Kiliseyi koruma ve temizleme çabalarından ötürü TSK ve SMO'ya teşekkür ederiz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ke-mal

Nedir bu hırıstiyan korkusu? Cami vuruldugunda aynı tepkiyi neden vermiyorsunuz!

Rabia Zafer

Bu Haberleri Avrupa nın, Yūzūne Çarpın. Avrupa nın, Algı Operasyonlarına Karşı Tūrkiye de, Böyle Haberleri Tūm Dūnyaya Göstersin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23